Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, THY Eroleague’deki 23. maçında sahasında konuk ettiği Alba Berlin’i 101-86 yenerek 14. galibiyetine ulaştı.
Haftaya Olimpiakos karşısındaki farklı yenilgi ile başlayan temsilcimizde Itoudis bu kez işi garantiye aldı ve sezon başındaki müthiş performansın kahramanı olan beşle oyuna başladı. Motley-Hayes-Booker üçlüsünün ribaunt üstünlüğü, rakibin temposuna aynı şekilde yanıt verip hücumda erken atışlar bulmak, savunmada yaşanan aksaklıklara rağmen üstünlüğün temsilcimizde kalmasını sağladı, ilk çeyrek 31-27 tamamlandı.
Ne yazık ki 2. çeyrekte yine keskin rotasyon canımızı sıkarken, Edwards’ın birebirleriyle sonuç üreten Fenerbahçe Beko, rakibine yakalansa da Guduric önderliğinde gelen üçlükler, yeniden uzun beşe dönülmesi aranın açılmasını sağladı, temsilcimiz devre sonunda farkı çift hanelere çıkardı.
2. yarıya yine ana rotasyonu ve savunma performansı ile başlayan Fenerbahçe Beko, Hayes-Motley ikilisini çok iyi kullanarak farkı daha da açtı, 81-61 ile 20 farkı yakaladı. Bu bölümde Pierre’in de bu takım için önemi anlaşıldı.
Son periyotta zaman zaman yumuşadı savunmada, 21 sayıya kadar çıkan farkın getirdiği rahatlık konuk takımı uyandırdı ancak aradaki kalite farkı bu maçın sonucunun ne olacağını aslında çoktan ortaya çıkarmıştı. Euroleague’de her galibiyet, hele ki çift maç haftasında ağır bir yenilgi sonrasında ayağa kalmak önemlidir. Fenerbahçe Beko için mücadele işin olmazsa olmazı... Ancak rakibin yaptığı asist sayısı, kısa savunmasının yine aksaması dün gecenin olumsuz yanları. Bu soruna da çözüm bulunabilmesi, takım içinden kısalara da baskı yapabilecek bir ismin çıkarılması, geleceğe daha umutlu bakmanın en önemli şartı...