Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maalesef haftalardır bu dünyanın ne kadar yalan olduğunu bizlere anımsatan olaylarla karşı karşıyız. Bunun sonuncusunu da dün gece yaşadık. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük basketbolcularından birisi olan Kobe Bryant ile henüz 13 yaşındaki basketbolcu kızı Gianna Maria Bryant'ın helikopter kazasında hayatlarını kaybettiklerini öğrendik.

Basketbolu az çok takip eden herkesin kahramanı, birçok kişinin basketbola ilgi duyma, sabaha karşı saat kurup maç izleme nedeni. Sokaklardaki potalarda mutlaka en az bir tane Lakers formalı çocuk olur ya ülkemizde bile; işte o sevgiyi yaratan isimdi. Önlenemez şutları, birbirinden güzel smaçları, çok büyük bir hırsla yaptığı savunması, Lakers'a kazandırdığı kupaları...

Haberin Devamı

Kobe Bryant...
Hatırlayın, şu anki Federasyon Başkanımız Hidayet Türkoğlu'nun ona yaptığı son saniye bloğunun bizleri nasıl mutlu ettiğini. Çünkü 'Hedo' o blokla herhangi bir ismi değil, NBA'in Michael Jordan'dan sonra gördüğü en büyük yıldızı kesmişti. Kobe o kadar büyük olmasa, o blok hala hafızalarımızda yer eder miydi?
Asla pes etmeyen, hiçbir şeyden çekinmeyen bir yıldızdı Kobe. Zaten kazandığı sayısız başarılar da bunun göstergesi. ancak böylesine büyük bir yıldızın, daha önceki İstanbul ziyaretlerinde, bu yaz Çin'de oynanan Dünya Kupası sırasında hayranlarına olan yaklaşımı, herkese çok yakın davranması belki de onun bu denli çok sevilmesinin nedeniydi.

Kobe Bryant olağanüstü bir yıldızı defalarca canlı seyretme şansına erişmiş bir nesiliz bizler. Jordan'dan daha iyi olacağı iddiasında bulunduğunda belki içten içe kızıyorduk ama onun her hareketinde de Michael Jordan'ı görüyor, majesteleri basketbolu bıraktıktan sonra Kobe'yi basketbolun zirvesine koyuyorduk. Zaten o da basketbolu bıraktığında bizlere kalan koskocaman bir boşluk!

Yine de daha çok şey yapacağını düşünüyorduk Kobe'nin. Basketbol elçisi olarak dünyanın her bir yanına giderken, basketbolu yaymak için canını dişine takarken, yine milyonları peşinden sürüklemesini bekliyorduk. Kobe'nin NBA'de oynayacak oğlu yoktu belki ama kızının WNBA'de onun bayrağını taşımasını istiyorduk. Kızıyla birlikte geçirdiği vakitlerin fotoğraflarını, videolarını görünce, her zaman olduğu gibi kızına aşık bir baba ve babasına aşık bir evlat görüyorduk.

Haberin Devamı

İşte o büyük aşk, artık cennette sürecek. Kobe kızına yine kol kanat gerecek. Ama ne kadar zaman geçerse geçsin, bizim dilimizden 'Bir zamanlar Kobe vardı' cümlesi hiç düşmeyecek...
Güle güle şampiyon... Basketbol seni çok özleyecek.