Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Lacivert-beyazlı ekip, yine Sinan Erdem’de ancak bu kez rakip seyirci önünde oynanan play-off yarı final serisinin 3. maçında, özellikle son çeyrekte çok zorlansa da Micic-Motum ikilisinin etkili performansıyla kazandı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde adını finale yazdırdı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinin 3. maçında Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta’yı 78-72 yenmeyi başardı, durumu 3-0 yaparak finale yükseldi.
Tüm sezonu takdir edilecek bir performansla geçirse de, serinin ilk iki maçında Euroleague finalisti Anadolu Efes’e diş geçiremeyen Galatasaray’da Coach Ertuğrul Erdoğan bu kez farklı denemeler yaptı, daha uzun beşle sahada kalarak, rakibin fizik üstünlüğüne karşı koymaya çalıştı.
Bunda da başarılı oldu aslında sarı-kırmızılı ekip ama bu düzende kenardan gelip 3 numarada kullanılan Hayes’in rolü çok büyüktü ve normal sezonu müthiş geçiren ABD’li, bu serinin tamamında olduğu gibi çok ortalarda gözükmedi! Ancak Harrison’ın çabası 3. çeyrekte Auguste’un ona destek olması, bir şekilde maçın içinde kalmalarını sağladı. Son çeyreğin başında bu kez 3 guarda dönen ve hücumdaki sıkıntıyı çözen Galatasaray, 7-0 seri ile maça ortak olup taraftarlarını da umutlandırdı ama son adımı atamadı.
Sonuçta karşılarında Euroleague finalisti Anadolu Efes vardı ve dünkü maçın yıldızlarından Motum ile Anderson’ın serinin ilk iki maçında yabancı rotasyonuna takılmış olmaları aradaki kadro farkının net şekilde ortaya çıkmasıydı. Bir de Micic müthiş bir performans sergileyince Efes, maçın sonunda yine kontrolü ele almayı başardı. Tabii ki bunda Harrison’ın coştuğu anlarda sahaya sürülen Doğuş’un savunmaya getirdiği dinamikliğin de önemli etkisi vardı. Sonuçta Efes böyle bir takım, Dunston’ın 2 sayıyla bitirdiği maçta bile kısaları işin içine sokup bir şekilde kazandı. Efes artık finali düşünecek ama bence tüm basketbolseverler Galatasaray’a ve Coach Ertuğrul Erdoğan’a bu sezon kısıtlı imkanlarla son maça da taşıdıkları mücadele ve lige verdikleri renk için teşekkür etmeli...