Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’de 13. ve 14. maçlar bu hafta içi oynanırken, Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes oynadıkları 4 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.
Sezona süper bir başlangıç yapan ve uzun süre zirvede tek başına kalan Fenerbahçe Beko, art arda yaşanan sakatlık sıkıntılarının etkisini fazlasıyla yaşadı. Haftanın ilk maçında Olimpiakos deplasmanına giden ve Wilbekin, Pierre, Motley, Bjelica ve Biberovic’ten yoksun sahaya çıktığı Atina’da hiç varlık gösteremeyen temsilcimiz, farklı yenilgi ile İstanbul’a döndü. İstanbul’da da Baskonia karşısına çıkan Fenerbahçe Beko, Pierre sahalara dönse de Wilbekin ile Motley gibi iki kritik isminden yine yoksundu. Baskonia karşısında özellikle boyalı alan savunmasında çok aksayan, rakibin dış şutlardaki etkinliğine de çare bulamayıp ilk yarıda potasında 51 sayı gören Fenerbahçe, 2. yarıda toparlanıp Melih-Guduric ikilisiyle geri dönüşü başarsa da maç sonunu daha iyi oynayan rakibine yenilmekten kurtulamadı, 4. yenilgisini aldı.
Bu sonuca rağmen hala zirvede Fenerbahçe Beko ancak bu kez liderlik koltuğunu Barcelona ve Monaco ile paylaşmak zorunda kaldı. Temsilcimizde sakatlıkların düzelmesi, eksiklerin dönüşü birçok sorunu giderecektir. Ancak Baskonia gibi kısaları çok etkili olan bir rakibe karşı, rotasyon da bu kadar daralmışken Şehmus’un hiç süre alamaması, Olimpiakos deplasmanında ayakta kalan nadir isimlerden olan Samet’in, Hayes ve Booker bu kadar formsuzken dakika bulamaması da düşünülmesi gereken detaylar gibi duruyor. Itoudis sakatlar nedeniyle belki düzen dışına çıkmak zorunda kalıyor ama sezon başındaki gibi geniş rotasyonlu oyunlar sanki bu dönemde takıma daha gerekli gibi duruyor.