Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’de 12. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Alba Berlin deplasmanından 104-75’lik galibiyet çıkardı. 
Maça müthiş bir giriş yaptı temsilcimiz. 6-0’lık başlangıçta sayılar uzunlardan gelmişti ama asistlerin sahibinin Edwards olması, biraz önemliydi. Avrupa basketboluna uyumu merak konusu olan Edwards, potaya atakları sonrasında duvara çarpmak yerine bu kez zamanlamasını iyi ayarlayıp asistleri yapmaya başlayınca, oyunu çok değerlendi, uygun pozisyonlarda şutlarını da sokmaya başlayınca, hem keyif aldı hem de izleyenlere keyif verdi. Wilbekin’in sakatlığı belki de Edwards’ın rolünün oturmasını sağladı, tam kadro olduğunda Fenerbahçe kısa rotasyonu tüm rakipler için kabus gibi bir hal aldı. 
Alba Berlin gibi enerjisi yüksek bir takıma karşı savunmada sergilenen müthiş performans aradaki farkın açılmasının nedeniydi. İlk yarıda Calathes ile Guduric’in top kaybı sayısının yüksekliğine rağmen, rakibe de hata yaptırıp, kolay basketler bulmak, potaya sürekli atak ederek, 2 sayılık atışlarda (19’da 16) müthiş bir yüzde yakalamak Fenerbahçe Beko’nun ne kadar doğru basketbol oynadığının da kanıtıydı. 
Savunmada, başta Sikma olmak üzere rakibin en etkili silahlarına karşı alınan özel önlemler de maça ne kadar iyi hazırlanıldığını gösterdi, Fenerbahçe Beko, 2. yarıda güle oynaya tamamladığı maçı 104-75’lik galibiyetle noktaladı. Alba Berlin gibi bir hafta önce Barcelona’ya tek topla kaybetmiş bir ekibe karşı sergilenen müthiş oyun, 11 oyuncunun skor ürettiği ve bunların 8 tanesinin çift hanelere ulaştığı bir maç, üç top yönlendirici Calathes, Guduric ve Edwards’tan gelen tam 21 asist, kusursuz gecenin istatistiklere yansıyan en özel notlarıydı.