Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde açılışı son şampiyon yaptı. Bandırma ekibi karşısında üstün oynayan Fenerbahçe Doğuş, yeni transferi Thompson’ın 16 sayı, 9 ribauntla yıldızlaştığı mücadeleyi farklı kazandı.

Euroleague ve lig şampiyonu olarak tamamladığı sezonun ardından kadrosunda önemli değişikliklere gitmek zorunda kalan Fenerbahçe Doğuş, 2017-18 sezonunun açılışını farklı yaptı, Banvit’i 80-63 yenmeyi başardı.
İlk dakikalarda skor bulmakta zorlandı Fenerbahçe, 3. dakikayı Banvit 7-4 önde geçen taraftı. Ancak savunmada tüm takımın hareketli isimlerden kurulu olmasının artısıyla baskısını hissettiren sarı-lacivertli ekip, 10 dakika içinde rakibine 3 kez 24 saniyede topu potaya attırmadı, çeyrek sonunda 18-12 öne geçmeyi başardı.
Uzunları ikili oyunlarla potaya yollama ustalığı, dışarıdaki isimlerin de uygun pozisyon bulmasını sağladı Fener’de. Ev sahibi, 9’da 6 üç sayı isabetiyle oynadığı devreyi 42-34 galip tamamladı.
3. çeyrekte tam bir Fenerbahçe fırtınası esti. Datome’nin 3’lüğüyle girdiği ikinci yarıda, Melih ve Thompson’ın da katkısıyla 12-0’lık seri bulan sarı-lacivertli ekip, 64-41’lik skora ulaştı.
Sinan ile 67-41’de maçtaki en yüksek farkı yakaladıktan sonra Obradovic sahaya gençlerini sahaya sürdü. Ancak 4 dakika içindeki 13-0’lık Banvit serisi sonunda ye niden tecrübeli isimlerine görev verdi Sırp çalıştırıcı. Melih, Datome ve Thompson ile farkı yeniden 20 sayıya çıkaran Fenerbahçe maçı da 80-63 kazandı.