Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sinan Erdem’de konuk ettiği Fransızlar’a göz açtırmayan, ilk çeyrekte ve devre sonunda sayı rekorları kırdığı maç sonunda 101 sayıya ulaşan Anadolu Efes, göze hoş gelen basketboluyla tribünleri de mest etti, en yakın rakibiyle galibiyet farkını 2 maça çıkararak liderliğini perçinledi

THY Euroleague’de 20. hafta mücadelesinde Fransız ekibi Asvel’i konuk eden Anadolu Efes, 101-74 ile 17. galibiyetine ulaştı.
Bu sezon Efes’i izlemek öyle büyük keyif ki, Sinan Erdem tribünlerindeki 12 bini aşkın basketbolsever, eminim ki evlerine yine keyifle gitti.
Maşaallah diyerek başlayalım yazıya, hem Larkin, hem Efes bu sezon çok yukarıya koydukları çıtayı yine aşağıya çekmedi. Hücumda öyle tempolu oynuyor ki Efes, Larkin’in olağanüstü performansı da işin içine girince her şey öyle kolaylaşıyor ki.

Kulüp rekoru
Daha ilk periyotta 35, devrede 60 sayı atarak kulüp rekorlarını kıran Efes’in 2. yarının büyük bölümünü rolantide oynadığı bir maçta bile 101 sayıya ulaşması, öyle değerli ki...
Sertaç ile Doğuş zaten artık bu takımın ana rotasyonunda ama Ergin Ataman son haftalarda onlara Buğrahan’ı da ekleyerek elini iyice güçlendirdi. Buğrahan, sahip olduğu müthiş özgüvenle hem şut, hem de asistleriyle farkı yataran isimlerden biriydi.
Beaubois’in son maçlardaki durgunluğundan kurtulması, Simon, Anderson, Singleton, Pleiss gibi isimlerin görevlerini başarıyla yapması, sakatlıkları süren Micic ile Dunston’ın da takıma katıldığında nasıl bir seviyeye çıkılacağının mesajı...
Rakibin özellikle ikinci çeyrekten itibaren dışarıdan bulduğu isabetlerle biraz umutlandığı anlarda bile çok kolay çözümün bulunması, bu çözümün de bazen kısayla, bazen uzunla atıp, bazen de savunma değişikliği ile yapılması da Efes’in bulunduğu noktanın sırrı.