Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

A Milli Basketbol Takımımız, Çin’deki son maçına Yeni Zelanda karşısında çıktı, 3 eksikle oynadığı maçı kaybetti ancak averaj hesapları sonunda Olimpiyat Elemeleri oynama hakkı kazandı

A Milli Basketbol Takımımız, Çin’de düzenlenen Dünya Kupası’ndaki son maçında Yeni Zelanda ile karşılaştı, 102-101 yenilse de olimpiyat elemeleri oynama hakkı kazandı. Türkiye’nin 18, Yeni Zelanda’nın 36 sayıya kadar alacağı yenilgilerde bile elemelere gidecek olması, ortaya savunmanın yapılmadığı, iki takımın da hücum ile ayakta kalmaya çalıştığı bir maç çıkardı ve daha ilk çeyrekte Cedi’den 11, Melih’ten 10 sayılık katkı alan ay-yıldızlı ekip, ilk periyodu 31-26 galip kapadı. Semih’in oyunda olduğu anlarda boyalı alanı da iyi kullanan ve farkı 9 sayıya çıkaran milliler, Loe’nin sayılarına engel olamasa da devreyi 53-50 önde bitirdi.
2. yarıda da benzer bir oyun vardı sahada. Millilerimiz Cedi ve Melih ile skor bulmayı sürdürdü ama savunma sıkıntısı bir türlü oyunun kopmasını engelledi. Son çeyreğe 77-74 geride giren Yeni Zelanda’nın üstünlüğü ele geçirmesi, onların enerjisini de yükseltti. Cedi rakibe engel olmaya çalışsa da kritik ribauntları alan Yeni Zelanda, yıldız oyuncumuzun son hücumdan da yararlanamamasıyla salondan galibiyetle ayrıldı.