Voleybol VakıfBank Giovanni Guidetti’nin acı günü!

VakıfBank Giovanni Guidetti’nin acı günü!

16.05.2023 - 18:07 | Son Güncellenme:

Sultanlar Ligi'nde VakıfBank ve Sırbistan Milli Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti’nin annesi Laura Guidetti hayatını kaybetti.

VakıfBank Giovanni Guidetti’nin acı günü

VakıfBank'ın başantrenörü Giovanni Guidetti’nin annesi Laura Guidetti hayatını kaybetti. Sarı-siyahlı kulüpten konuyla ilgili açıklama geldi.

Haberin Devamı

VAKIFBANK'TAN AÇIKLAMA

"Başantrenörümüz Giovanni Guidetti’nin annesi Laura Guidetti'nin vefatından büyük üzüntü duyuyoruz. Guidetti Ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz."

CEV ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ OYNAYACAK
CEV Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen VakıfBank, 20 Mayıs Cumartesi günü Eczacıbaşı ile karşı karşıya gelecek. Tarihte ilk kez iki Türk takımı finale kozlarını paylaşacak.

LİGİ ÜÇÜNCÜ TAMAMLADI
VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi 3’lük play-off’u rövanş maçında Türk Hava Yolları’nı ağırladı. Sarı-siyahlılar ikinci maçı da 3-1 kazanarak ligi 3. sırada bitirdi ve gelecek sezon CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi üçüncülük play-off’u ikinci maçında Türk Hava Yolları ile karşılaştı. Sarı-siyahlılar rakibini 3-1 mağlup ederek turu kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

VakıfBank Spor Sarayı’ndaki mücadelenin ilk setinde Gabi Guimaraes 6, Zehra Güneş 4 sayı kaydederken sarı-siyahlılar 25-20’lik skorla 1-0 öne geçti. Çekişmeli geçen 2. sette VakıfBank 2 set sayısı çevirse de 27-25’lik skorla durum 1-1’e geldi. 3. sete çok güçlü bir giriş yapan VakıfBank, 12-0’lık seri yakaladı ve seti 25-12 hanesine yazdırdı. Son seti ise 25-19 alan sarı-siyahlılar karşılaşmayı 3-1 kazanarak Misli.com Sultanlar Ligi 3.’sü oldu.

VakıfBank’ta Paola Egonu 17 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Gabi Guimaraes 17, Zehra Güneş ise 14 sayıyla çift hanelere ulaştı.

ZEHRA GÜNEŞ REKORU KAÇIRDI
Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem ve Ebrar Karakurt ile beraber çok iyi blok savunması kuran Zehra Güneş, VakıfBank'ta bu istatistiğini devam ettirdi. Sezon boyunca toplamda 70 blok yapan Zehra, 1.09 set başı blok ortalaması tutturdu. Milli yıldız 8 yıldır kırılamayan rekoru 1 blok ile kaçırdı. Takım arkadaşı Kübra Akman 2015 yılında 1.1 set başına blok ortlaması yakalamış ve rekor kırmıştı.

GUIDETTI'DEN FİNAL YORUMU
Corriere Torino'ya açıklamalarda bulunan İtalyan hoca, finalle ilgili olarak; “Final Four, final havasını hissetmek için daha iyi bir yol. Tek bir maçta her şeyin mümkün. Dünyanın en güçlüleri arasında yer alan Maja Ognjenovic – Tijana Boskovic ikilisine sahipler. İtalyanların tatmin olacağı harika bir gösteri olacak.” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar