Voleybol VakıfBank'ta Neslihan Demir finalde çılgına döndü! Sayı Fenerbahçe'ye gitti

VakıfBank'ta Neslihan Demir finalde çılgına döndü! Sayı Fenerbahçe'ye gitti

01.05.2023 - 13:24 | Son Güncellenme:

Kupa Voley finalinde VakıfBank ile Fenerbahçe karşı karşıya gelirken son sözü sarı-siyahlı takım söyledi. Özellikle son set büyük çekişmeye sahne olurken VakıfBank'ta Neslihan Demir hakeme tepki gösterdi.

VakıfBankta Neslihan Demir finalde çılgına döndü Sayı Fenerbahçeye gitti

İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu şampiyonu VakıfBank oldu. Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu’nda finalde Fenerbahçe Opet ile karşılaşan sarı-siyahlılar, mücadeleyi 3-0 kazanarak kupanın sahibi olurken turnuvanın en değerli oyuncusu Paola Egonu seçildi.

Haberin Devamı

İzmir’de Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk setinde Paola Egonu 10 sayı kaydederken; VakıfBank rakibine sadece 15 sayı verdi (1-0). Çekişmeli geçen ikinci seti 25-23 alan sarı-siyahlılar durumu 2-0’a getirdi. Nefes kesen son seti de 29-27 alan VakıfBank şampiyonluğa ulaştı.

VakıfBank’ta Paola Egonu 25 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Gabi 15, Kara Bajema 9 sayı kaydetti.

GUİDETTİ: “OYUNCULARIMIN ÇOK BÜYÜK KALPLERİ VAR”
VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti ise karşılaşmanın ardından, “Öncelikle burada, İzmir’de kazandığımız için çok mutluyum. İzmir’de son turnuvada kazanamamıştık, bugün bu muhteşem seyirci önünde kupa kaldırmak çok keyifli. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. 2 hafta önce bu sezonu kupasız bitireceğimizi düşünenler vardı ancak bu sürede sporcularım harika işler yaptılar ve sezonun ilk kupasını kaldırdılar. Çok yetenekli sporcularımız var ancak bir o kadar da önemlisi çok büyük kalpleri var” dedi.

Haberin Devamı

VakıfBankta Neslihan Demir finalde çılgına döndü Sayı Fenerbahçeye gitti

NESLİHAN DEMİR'DEN HAKEM TEPKİ
Setlerde 2-0 önde bulunan VakıfBank son sette Fenerbahçe ile kıyasıya çekişti. Şampiyonluk sayısına bir kala skor 24-23 VakıfBank lehineyken Egonu'nun hücumu sonrası sayı Fenerbahçe Opet'e gitti ve 24-24 eşitlik sağlandı. VakıfBank'ta Egonu'nun smacı içi blok-out itirazında bulunuldu. Özellikle VakıfBank Genel Menajeri Neslihan Demir yerinden kalkarak hakem kararına tepki gösterdi.

Guidetti yönetimi GDS isterken kararda değişiklik olmadı ve Fenerbahçe'nin sayısı geçerli oldu. Karşılıklı sayılarla devam eden maçta son sözü VakıfBank söyledi.

'İKİ KUPAYA DA TALİBİZ'
Maçın ardından Skorer'e konuşan VakıfBank'ın yıldızı Zehra Güneş şu açıklamalarda bulundu. "Son set o kadar gergindim ki son sayıları hatırlamıyorum. Maçı tekrardan izlediğimde hatırlayacağım muhtemelen. Bugün çok güzel bir atmosfer vardı sahada. İzmir'de taraftarımızla, bizi destekleyenlerle buluştuğum için mutluyum. Hedeflerimiz ilkini gerçekleştirdik. İki tane daha kupamız var. Umarım sezon sonunda bütün kupaları müzeye götüren biz olabiliriz. Daha yolun başındayız ve bundan sonra da hedeflerimizi gerçekleştirmek için daha çok çalışacağız. İki kupaya da talibiz demek istiyorum ve çok mutluyum."

Haberin Devamı

'GERÇEKTEN BİR DÜNYA YILDIZI'
'Bugünün yıldızı kimdi' sorusuna ise Zehra Güneş, "Paolo Egonu'ydu gerçekten ilk sayıdan son sayıya kadar inanılmaz bir voleybol koydu ortaya. Hatta ben çok çok şaşırdığım pozisyonlar oldu. Gerçekten dünya yıldızı. Ama bu bir takım oyunu sonunda diğer takım arkadaşlarımın da işlerini layığıyla yerine getirdiği için galip gelebildik. Hepsini çok tebrik ediyorum." sözleri ile cevap verdi.