Fenerbahçe Vazgeçilmez güç!

Vazgeçilmez güç!

04.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yönetim sözleşmesi biten Bruno Alves’i yeni sezonda da takımda tutmak isterken, Portekizli oyuncu takım içindeki liderliği, tecrübesi ve istikrarı ile son dönemde büyük takdir topluyor.

Vazgeçilmez güç

CELAL UMUT EREN

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğu kazanıp, 4. yıldızı takmak isteyen Fenerbahçe’de gelecek sezonun planlaması başladı. İç transfere yoğunlaşan sarı-lacivertlilerde Bruno Alves sürprizi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, bu sezon Kjaer ile iyi bir uyum yakalayan, takım içindeki liderliği de takdir toplayan Alves ile devam etmenin planlarını yapıyor. Önümüzdeki sezon savunma hattında bazı değişikliklere gidecek olan sarı-lacivertlilerin, Alves’i yedek stoper olarak düşündüğü ve takımdaki tecrübesiyle güçlü bir alternatif olarak kalmasını istediği öğrenildi.

Son 3 sezondur sarı-lacivertli formayı giyen Bruno Alves, son dönemde takımın en fazla sorumluluk alan ismi olarak tecrübelerini konuşturuyor.

34 yaşındaki stoper özellikle yabancılar arasındaki saygınlığı ile birleştirici etkenlerin başında geliyor. Portekizli, takım arkadaşlarının birbirinden kopmaması ve kenetlenmeleri için yoğun çaba sarf ediyor.

Haberin Devamı

Soyunma odası ve takım toplantılarında her zaman görüşlerini ifade eden Bruno Alves, zaman zaman takımdan kopan yabancı futbolcular içinde köprü görevi görüyor. Başta Robin Van Persie ve Luis Nani gibi yıldızlar olmak üzere birçok oyuncunun saha içi ve dışı durumlarında Alves yardımcı oluyor.

Formayı kaybetmedi

Bruno Alves, istikrarlı görüntüsüyle hep öne çıktı. Ersun Yanal döneminde gelen Alves, 3 farklı hoca ile çalışıp hep vazgeçilmez oldu.

Bu zamana kadar 6 farklı stoperle oynayan 34 yaşındaki futbolcu, yerini hiç kaybetmedi. Alves, ilk sezonunda önce Joseph Yobo daha sonra Egemen Korkmaz ile sahayı paylaştı. Bir dönem Bekir İrtegün ve Michal Kadlec’le de tandemde olan Portekizli, bu sezon ise Simon Kjaer ile çok başarılı bir ikili oldu.

Alves-Kjaer savunması kulüp tarihinin en başarılı savunma sezonlarından birini yaşadı.

Yazarlar