Milli Takım Vincenzo Montella, Arda Güler kararını açıkladı!

Vincenzo Montella, Arda Güler kararını açıkladı!

25.03.2024 - 20:04 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya ile oynanacak karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İtalyan teknik adam Arda Güler kararını açıkladı.

Vincenzo Montella, Arda Güler kararını açıkladı

A Milli Takım hazırlık maçları kapsamında Avusturya ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İtalyan teknik adam Arda Güler kararını açıkladı.

Haberin Devamı

MONTELLA: ARDA GÜLER İLK 11'DE BAŞLAYACAK

Basın toplantısı öncesi TRT Spor'a konuşan Vincenzo Montella, Avusturya ile oynanacak karşılaşmada Arda Güler'e ilk 11'de şans vereceğini açıkladı. Montella, "Bazı değişiklikler tabii ki olacak. Önemli test maçları oynuyoruz. 4 galibiyetle geliyor Avusturya, oturmuş bir kadroları ve belirli bir oyun kurguları var. Düzgün bir şekilde uyursam ve dinlenirsem, sanırım Arda yarın ilk 11 başlayacak." ifadelerini kullandı.

Vincenzo Montella, Arda Güler kararını açıkladı

"FARKLI BİR KADRO OLACAK"

Basın toplantısında Macaristan maçından farklı bir kadroyla Avusturya karşısına çıkacaklarını belirten Montella, "Macaristan maçına nazaran farklı bir kadro olacak. Farklı futbolcuları başlatmak istiyorum ve cesaretli bir takım görmek istiyorum. Son 20 metrede daha isabetli olan tarafın bizim olmamızı dilerim." şekinde konuştu.

Haberin Devamı

Avusturya ile oynanacak karşılaşma hakkında konuşan Montella, "Bu sene Avusturya Futbol Federasyonu'nun 120. yılı, iki ülke arasındaki dostluk anlaşmasının da 100. yılı, iki ülke arasındaki iş anlaşmasının da 60. yılı. Bu tesadüflere dikkat çekmek istedim. Öte yandan Avusturya'da yaşayan 300 bin Türk vatandaşına da kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum." dedi.

Vincenzo Montella, Arda Güler kararını açıkladı

"GELECEĞİ ÇOK SAĞLAM 3 OYUNCU"

Arda Güler, Can Uzun ve Kenan Yıldız'ın çok önemli potansiyellere sahip olduğunu ifade eden Vincenzo Montella, "Avrupa Şampiyonası'nda en genç kadrolardan biri olacağız. Hoca olarak Arda, Kenan ve Can için deneyim kazandırmaya çalışıyorum. Ancak bir gerçek var ki kendi kulüplerinde de alan ve zaman bulmaları gerekiyor ki deneyimlerini genişletebilsinler. Eğer dengelerini kaybetmezlerse geleceği çok sağlam olan 3 oyuncudan bahsediyoruz. Önümüzdeki 10-15 sene içinde onları daha fazla görme şansımız olacak. İyiler ve antrenmanlara devam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Vincenzo Montella, Arda Güler kararını açıkladı

"AVUSTURYA VE MACARİSTAN FARKLI"

Avusturya ve Macaristan'ın iki farklı bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Montella, "Avusturya ve Macaristan iki farklı takım ancak baskıya uğramadıklarında 3+1 şeklinde çıkmaya çalışıyor iki takım da. Bizim için çok önemli bir test olacak, karşımızda son 4 maçını kazanmış bir takım var." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

"HAKAN ÇALHANOĞLU DÜNYA ÇAPINDA BİR OYUNCU"

A Milli Takım'ın yıldız oyuncularından Hakan Çalhanoğlu'nun dünya çapında bir oyuncu olduğunu söyleyen Vincenzo Montella, "Türk medyası da gördü ki Hakan son maçta milli takımdaki en iyi performansını gösterdi. Nasıl muazzam bir oyuncuya sahip olduğumuzu biliyoruz. Böyle 'şampiyon' oyuncular eleştiriye elverişli olurlar. Hakan, dünya çapında bir orta saha oyuncusu." dedi.

Vincenzo Montella, Arda Güler kararını açıkladı

"FUTBOLDA İDEAL İLK 11 YOKTUR"

EURO 2024 öncesi A Milli Takım'ın ideal kadroya ulaşıp ulaşmadığı sorulan Montella, "EURO 2024 için kafamdaki 11 konusunda yorumda bulunmam çok zor. Futbolda ideal bir 11 yoktur. Artık çok daha tempolu bir oyun oynanıyor. Mayıs sonunda da umarım hiçbir oyuncumuz sakatlık yaşamaz ve her oyuncumuzdan faydalanabiliriz." şeklinde konuştu.