Fenerbahçe Webo'dan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri!

Webo'dan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri!

05.09.2023 - 12:05 | Son Güncellenme:

Bir dönem Süper Lig'de RAMS Başakşehir Fenerbahçe ve Ankaraspor'da forma giyen RAMS Başakşehir'de Okan Buruk'un yardımcılığını yapan Pierre Webo, önemli açıklamalarda bulundu. Webo, Fenerbahçe taraftarlarını kızdıracak Galatasaray açıklaması yaparken Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Webodan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri

Kamerun futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli isimleri arasında yer alan ve Trendyol Süper Lig'de RAMS Başakşehir, Fenerbahçe ile Ankaraspor'da forma giyen Pierre Webo, Fanatik.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu. RAMS Başakşehir'de Okan Buruk'un yardımcılığını da yapan Pierre Webo, Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray açıklamasında bulunurken Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Pierre Webo'nun Fanatik.com.tr'ye verdiği röportaj şu şekilde:

'İYİ BAŞLANGIÇ YAPTIM'

Türkiye'ye geldiğinde ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da oynadın. Türkiye'deki kariyerin harika başladı. İlk maçında Galatasaray'a ikinci maçında Trabzonspor'a gol attın, ardından Fenerbahçe'ye iki gol attın. Nasıl bir motivasyonun vardı? Hedefin Türkiye'deki büyük takımlarda oynamak mıydı?

"Öncelikle başlangıç iyi oldu. Çok iyi bir takım, çok iyi bir ortam ve çok iyi bir hoca vardı. Abdullah Avcı çok iyiydi. Benim için en önemli şey bulunduğum ortamda eğlence ve keyif olması, bununla birlikte futbolcuların iletişimlerinin iyi olması. İBB'de de tüm bu unsurlar vardı. Ben de o ortamda iyi başlangıç yaptım, iyi günler geçirdim. Büyük takımlara da goller attım."

Haberin Devamı

Webodan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri

'BASKI KURUP HAKEMLERİ ETKİLEYEBİLİYORDUK'

Daha sonra Fenerbahçe'ye transfer oldun. Son şampiyonluk sezonunda sen de vardın. Sizler için nasıl bir sezondu?

"Fenerbahçe'deki şampiyonluk sezonunda çok iyi bir takım ve çok iyi oyuncular yoktu aslında sadece çok da iyi, çok da güçlü karakterler vardı o takımda. Volkan gibi, Emre gibi, kendimi de dahil edebilirim bu karakterlere. Maç içerisinde baskı kurabiliyorduk, hakemleri dahi etkileyebiliyorduk çünkü çok güçlü karakterde oyunculardık. Bruno Alves de öyleydi ya da Mehmet Topuz'u örnek verebilirim maç sonralarına, antrenmanlarına köpeğini getiriyordu, eğleniyorduk o sezon. Sadece futbol değildi olay, ortamımız çok iyiydi ve bunlar birleşince şampiyonluk geldi."

'HÜCUM DÖRTLÜMÜZ FANTASTİKTİ'

Webo, Sow, Kuyt ve Emenike dörtlüsü çok tehlikeliydi. Bu dörtlüyü nasıl tanımlarsın?

"Takımdaki herkes çok iyiydi ama Webo, Kuyt, Emenike ve Sow dörtlüsü de çok kaliteliydi, fantastikti. Ama biz takım olarak çok yetenekliydik ve ilerde bu işleri yapmamız çok rahat oluyordu. Ersun Yanal da 'Bu oyuncuların zihin yapısı birbirine çok uygun' diye söylüyordu. Saha içi, saha dışı çok iyi anlaşıyorduk. Mücadelenin son anlarına girdiğimizde de bir şekilde gol atacağımızı biliyorduk. Çünkü takım o noktaya getiriyordu bizi, biz de son noktayı koyuyorduk."

Haberin Devamı

Webodan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri

'AZİZ BAŞKAN, KAYBETTİĞİMİZDE KARŞISINDAKİ İNSANI ÖLDÜRMEK İSTEYEBİLİRDİ!'

Aziz Yıldırım gibi bir karakterle çalıştın. Onunla unutamadığın bir anın var mı? Şampiyonluk günü, derbi sonraları, olumsuz sonuçlar... Bu tip günlerden sonra neler olurdu?

"Öncelikle Aziz Yıldırım mükemmel bir başkan. Türk futbol yapısını, Türk ekosistemini çok iyi bilen biri. Harika bir insan, her zaman yanımızdaydı. Maçtan önce bizimle konuşurdu, güler, eğlenirdik. Büyük maçlar öncesinde de güldürür, bizi rahatlatırdı, üzerimizden baskıyı alırdı. Aziz Yıldırım çok yardımcı oluyordu herkese. 'Şampiyon olmak için bu maçı kazanmamız lazım' derdi, biz de motive çıkar oynadık. Sadece saha içi değil, saha dışında da mükemmel bir insandı. Zaten Fenerbahçe'de oynuyorsanız maçları kazanmak zorundasınız. Maçları kaybettikten sonra tabii Aziz Yıldırım başkandan önce çok büyük bir taraftardı, büyük tutkusu vardı. Kaybettiğimiz bazı maçlar sonrasında o taraftar kimliğiyle karşısındaki insanı bile öldürmek isteyebilirdi. Ama bunu tutkusundan yapardı, bazı derbiler sonrasında gelir, 'Bu böyle olmaz! Kaybetmemeliyiz, kaybetmemek lazım böyle maçları' derdi. Böylesine mesajları çok net verirdi."

Haberin Devamı

Webodan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri

'TÜRK FUTBOL TARİHİNİN EN İYİSİ EMRE BELÖZOĞLU'

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'la da çalıştın. Şu anda İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin hocası. Bu sezon Sarı-Lacivertliler'in ligde ve Avrupa'da şansını nasıl görüyorsun?

"O takımla, şuanki takımı karşılamak hiç doğru olmaz. Tamamen farklı yapıda takımlar. Bizim takımımızda çok kaliteli, çok baskın oyuncular vardı. Şu anda da çok kaliteli oyuncular var ama yine de jenarasyon farkı var. Örneğin o dönem bizim takımda Emre Belözoğlu vardı. Türk tarihinin en yetenekli, en iyi oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Mesela onu biriyle kıyaslamam asla doğru olmaz. Takımın kimyası da çok önemli. Bizim kimyamız tutmuştu ve şampiyon olmuştuk. Bu sezon da çok iyi kadro kuruldu. Çok önemli isimler var takımda; örneğin Dzeko... Çok iyi bir forvet, iyi bir karakter. Fenerbahçe'de oynuyorsanız ve şampiyon olmak istiyorsanız maçın başından sonuna kadar savaşmak zorundasınız. Galatasaray ve Beşiktaş da iyi kadrolar kurdu. Genel olarak Türkiye Ligi'nde sadece kalite yetmiyor, şampiyon olmak için, diğer takımlarla baş etmek için savaşmanız gerekiyor."

Haberin Devamı

Webodan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri

'SÜPER LİGİ ÇOK İYİ BİLİYORUM, TEKNİK DİREKTÖR OLMAK İSTİYORUM'

Biraz daha günümüze gelelim... Antrenörlük kariyerine başladın. Okan Buruk, Aykut Kocaman, Emre Belözoğlu gibi .ok önemli isimlerin yanında çalıştın. Şu anda teknik direktör olmak için kendini hazır hissediyor musun? Hedeflerin nelerdir?

"Çok önemli hocalarla çalıştım, hepsinin birbirinden farklı yapıları vardı ama mentaliteleri aynıydı. Hepsi winner (kazanan) karakterli hocalardı. Hepsi maçın sonunda kazanmak istiyorlardı. Ben de bu ligi artık biliyorum. 10 senedir buradayım, lige dair çok tecrübem, fikrim var. Birinci adam olma düşüncem var. İyi işler yapacağımı düşünüyorum. Takım-hoca uyumu olduğu zaman ortaya çok iyi şeyler çıkacağına inanıyorum. Bu ligde çalışmak istiyorum. Avrupa'da çok fazla kontağım var. Ama ben 10 senedir buradayım, burası benim ikinci evim. İleriye dönük Avrupa'da çalışmak istiyorum ama gerçekçi ve net olarak burada bir şeyler başarmak istiyorum. Kariyerime dönük en büyük hedefim ise Kamerun Milli Takımı'nı çalıştırmak."

'OKAN BURUK, GALATASARAY'LA AVRUPA KUPASI KAZANABİLİR'

Okan Buruk'la, Başakşehir'de şampiyonluk yaşadın. Ardından Okan hoca geçen sezon Galatasaray'la da şampiyon oldu. Okan hocayı bir teknik direktör olarak nasıl değerlendiriyorsun? Sence Okan Hoca Avrupa'ya gidebilir mi? Orada başarılı olabilir mi?

"Okan Buruk kariyerimde tanıdığım en müthiş insanlardan birisi. Sadece çok iyi bir hoca değil, aynı zamanda mükemmel bir karakter. O kadar iyi bir hoca ki çalıştığı takımlara da bunu yansıtıyor. Her takımını başarılı yaptı. Avrupa'da başarılı olabilecek bir hoca. Ancak kupalar kazanmak için Avrupa'ya gitmesine gerek yok. Yerel kupaları zaten kazanıyor hoca ve Galatasaray. Galatasaray'ın ayrıca 1 Avrupa Kupası da var. Neden daha fazlası olmasın? Sevilla 7 kez kazandı. Okan hoca da bunları yapabilecek bir hoca. Galatasaray'la, Avrupa Kupası kazanabilir. Galatasaray da tırnak içinde söylüyorum bunu maalesef (gülerek) Türkiye'nin en başarılı ve en büyük kulübü."

Webodan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri

'TÜRKİYE, ONA SAHİP OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI'

Emre Belözoğlu da gelecekte en önemli teknik direktörlerden birisi olacak gibi görünüyor. Emre hocayı nasıl değerlendiriyorsun?

"Emre Belözoğlu yeni jenerasyonun en modern hocalarından birisi. Futbolu sadece 90 dakika olarak görmüyor, öncesi ve sonrası var. Yemesi, içmesi, uyku düzeni, yaşam stili... Futbolun tüm detaylarına hakim. Türkiye, onun gibi hocaya sahip olduğu için çok şanslı. Kazanma yapısı olan, kazanmayı çok isteyen, tüm detayları uygulamaya çalışan, çok önemli bir insan. Bu kadar fazla hocalık potansiyeli olduğunu tahmin edemezdim. Yanında çalışınca bunu çok net anladım. Bana da çok faydası oldu."

'ARDA GÜLER İÇİN BENİ ARADILAR!'

Arda Güler, Real Madrid'e transfer olduğunda İspanyollar senin de fikrini sordular. Arda Güler hakkında neler söyledin?

"Arda Güler çok büyük bir yetenek ve çok büyük bir potansiyeli var. Bunu ortaya çıkarmak için de büyük çaba sarf ediyor. Futboldan pek anlamayan birisi bile Arda Güler'i izlediğinde yetenekli olduğunu anlar. Tabii ki İspanya'da yıllarım geçti, hâlâ orayla iletişimim devam ediyor. Oradaki yetkililer, Barcelona ve Real Madrid çalışanları bana Arda Güler'i sordu. Ben de onun çok büyük bir yetenek olduğunu ve gelecekte çok daha iyi yerlere gelebileceğinden bahsettim. Sadece Arda Güler değil, farklı oyuncuları da bana soruyorlar, ben de burayla ilgili bilgileri veriyorum. Ben iyi futbolcunun ya da potansiyeli olan oyuncunun, iyi futbolcularla antrenman yaptığı zaman daha çok gelişeceğini düşünüyorum. Bu anlamda Real Madrid, Arda Güler için çok büyük bir şans. Vinicius da Madrid'e gittiğinde sanırım 17 yaşındaydı, iyi oyuncularla idman yaparak bu günlere geldi. Arda'nın da böyle bir dönüşüm ve gelişim yaşayacağına inanıyorum."

Webodan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri

'O GÜN TÜM TÜRKİYE YANIMDA OLDU'

Bir de konuşmak ister misin bilmiyorum ama Başakşehir-PSG maçından bahsetmek istiyorum. O maçta ırkçılık yapıldı hakem tarafından. O gün hakkında neler söylemek istersin?

"Sadece benim için kötü bir gece değildi, bütün insanlık için kötü bir geceydi. Böyle bir olayın içinde bulunduğum için kendimi çok kötü hissediyorum, asla böyle bir olayla gündeme gelmek istemezdim. Dünya gündeminde de bayağı yer aldı ama artık bu ırkçılığa bir son vermemiz gerekiyor. FIFA bu konuda bir şeyler yapıyor, çözmek için uğraşıyor ama bütün insanlık elini taşın altına koymalı. Irkçılık aptal işidir, sadece aptallar böyle aciz duruma düşer. Futbol eğlence işidir, insanların kin ve nefret kusacağı bir alan değildir. Türkiye'de kesinlikle ırkçılık yok, bunu net şekilde söyleyebilirim fakat Avrupa'da zaman zaman yaşanıyor. Son dönemde İspanya'da da yaşandı. Vinicius da ırkçılığa maruz kaldı. Artık buna son verelim. O dönem Okan Buruk hoca ve Göksel Gümüşdağ başkan hep benimle birlikteydi, hep yanımda oldular ve o kötü anları beraber aştık. Takımdaki herkes, hatta Türkiye'deki herkes o an benimle birlikteydi, hep beraber savaştık."

Webodan Fenerbahçelileri kızdıracak Galatasaray sözleri

KISA KISA

Rakip olarak oynadığın en iyi futbolcu?

"Ronaldinho."

Beraber oynadığın en iyi futbolcu?

"Samuel Eto'o."

Futbol kariyerinde yaşadığın en mutlu an?

"Kamerun Milli Takımı'ndaki ilk maçım. Annem de stadyuma gelmişti ve gol atmıştım, biz kazanmıştık. Rakibi hatırlamıyorum ama ben gol atınca annemin sevincini unutamam."

Unutamadığın an?

"2006 yılında Mısır maçımız var. Penaltıyı atarsam Dünya Kupası'na gidecektik. Elemelerde takımın en çok golünü ben attım ama o penaltıyı kaçırdım. Çok kötüydü, o. Unutamıyorum. Sonra 2 Dünya Kupası'na gittik ama o sinerji yoktu."

Avrupa Ligi yarı finali hayal kırıklığı mı, kazanılabilir miydi?

"Bence evet. Ben kart cezalısıydım, Meireles sakattı, Gökhan 5. dakikada sakatlandı. O zaman çok güçlüydük. Final zaten tek maç. Karşılaşma Amsterdam'da. Orada çok Türk var. Kazanabilirdik..."

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu?

"Büyük ve özel bir yer."

Icardi, Dzeko, Aboubakar, Webo... Sıralama yapsan nasıl yaparsın?

"Aralarındaki en kötü isim Webo (gülerek). Aboubakar benim kardeşim, Dünya Kupası'nda Kamerun'u uçurdu. Icardi geçen sezon neler yaptı burada. Dzeko da 3 ay önce Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Çok çok büyük oyuncular, çok büyük kariyerler. En kötüsü Webo."

Yazarlar