Voleybol Yarım asırlık dev gurur

Yarım asırlık dev gurur

28.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk voleybolunun lokomotifi Eczacıbaşı Spor Kulübü, kuruluşunun 50. yılını kutladı. Yarım asırlık dev çınarın gurur gecesinde kurulduğu günden bu zamana kadar görev alan bütün sporcular, teknik ve idari yöneticiler yer aldı.

Yarım asırlık dev gurur

Türk voleybol tarihinin en önemli spor kulüplerinden Eczacıbaşı 50. yılını özel bir geceyle kutladı. 1966 yılında kurulan ve yarım asırı geçen dev çınarın Four Seasons Hotel İstanbul’da unutulmaz bir gece düzenlendi. Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün kurulduğu yıldan bu yana kadrosunda yer alan sporcular, teknik ve idari yöneticiler ile spor camiasının önde gelen isimleri bir araya geldi.

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Banu Yelkovan ile Bağış Erten’in yaptığı, Burcu Hakyemez Dal’ın da salon içindeki röportajlarıyla renk kattığı gecede, davetlileri geçmişe götüren ve anıları tazeleyen videolar büyük ilgi çekti.

Özel açıklamalarda bulunan Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, kulüplerinin tüm dünyaya kendisini kanıtladığını belirterek, “Bu akşamı, 50 yılın bir tortusu olarak görüyorum ve bu atmosferi yaşayabilmek, şampiyon olmaktan daha çok gururlandırıyor beni” dedi.

Heyecan ve coşku

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, 50 yıl önceki heyecan ve coşkuyu hâlâ taşıdığını ifade ederek, “Özellikle de kadın voleybolunda sağlanan ulusal ve uluslararası ileri başarıların, kadınların toplumsal varlıklarının güçlendirilmesine katkıda bulunduğunu gördükçe, spor girişimlerimizi destekleme kararlılığımız pekişiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özel plaket

Eczacıbaşı’nın özel gecesine katılan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün Türk voleyboluna katkıları için teşekkür etti. Başkan Mutlugil, Bülent Eczacıbaşı ve Faruk Eczacıbaşı’na birer plaket verdi.