Fenerbahçe Yıldırım: Ben başkan olduğum müddetçe Ersun Yanal gelemez

Yıldırım: Ben başkan olduğum müddetçe Ersun Yanal gelemez

18.04.2016 - 14:19 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gündemdeki bir çok konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Ersun Yanal'ın kendisi başkan olduğu müddetçe Fenerbahçe'ye gelemeyeceğini söyledi. Aziz Yıldırım, Pereira'nın sözleşmesinin devam ettiğini belirtirken Aykut Kocaman için "Ben gittikten sonra gelebilir" diye konuştu. Spor yorumcularına tepki gösteren Aziz Yıldırım, Caner Erkin, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Yıldırım: Ben başkan olduğum müddetçe Ersun Yanal gelemez

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu SporKompleksi'nde bulunan 1907 Tribünü'nde basın toplantısı düzenledi, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İKİ BÜYÜK SORUN VAR

Başkanlar konuşmasın, yöneticiler konuşmasın ifadeleri kullanılıyor. Türkiye'de dün dündür, bugün bugündür politikası uygulanıyor. Türkiye'nin iki sorunu var. Birincisi terör, ikincisi paralel yapı... İki önemli konu varken bizlerin sporda başarı ya da başarısızlıkta yorum yapma gibi bir hakkımız olmuyor. Her gün şehitler oluyor. Allah'tan rahmet diliyorum.

VİSKİ İÇİYORLAR

Spor programlarında gece içiyorlar viskileri anlatıyorlar... İnsanlara aptalca gelen kelimelerle bazı şeyleri ifade ediyorlar. Halbuki öbür tarafta insanlar üzerlerine sorumluluk alarak barış ve huzurn gelmesi için çalışma yapıyorlar. Galatasaray'ın futbolcusu, Beşiktaş'ı aramış. Buna ne diyorsunuz diyeceksiniz. Biz yenilelim siz yenilin derler mi? Bizim maçta şöyle oldu, Beşiktaş'ta böyle yapacağız. Böyle mi olacak yani. Osmanlıspor bize geldi çatır çatır oynadı. Beşiktaş'a, Osmanlı'ya, Galatasaray'a puan kaybettik. Beşiktaş Galatsaray ile oynayacak. Dün burada oyuncuları yuhalayanlar, ne diyecekler. Onların derdi Fenerbahçe'nin şampiyon olup olmaması değil.

Haberin Devamı

"ERSUN YANAL DİYE BAĞRIYORLAR..."

Ersun Yanal diye bağırıyorlar. O zaman Fenerbahçe nasıl şampiyon oldu anlatacağım şimdi..Lig TV sanki pazarlama yeri. Yayıncı kuruluş kulüplere destek olmalı. Antrenör yayın yapıyor, sonra bir kulübe pazarlanıyor. Tümer Metin... Bizde oyuncuydu. Hasan Ali Antep'te kırmızı görüyor. Akşam TFF'nin kuralı bu diye. Önce eğitim alacaklar. Yorumcu oluyorlarsa eğitim alacak. Kuralları öğreneceksiniz, bileceksiniz. Bu kurallar uygulanmazsa kaos çıkar. Halis Özkahya... Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ilk devre, Beşiktaş-Sivasspor maçı... Şampiyonluğu etkiliyor. En önemli konu terör dedik. Devletin alacağı her kararda bize düşen her şeyi yerine getiririz. Terör kadar paralel yapının da bu ülke için önemli olduğunu söylüyorum. Sivil ihtilallerde bunları sağlayamazsınız. Kamuoyuna bunların tespit edilerek deklare edilmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşayabilmesi için bu unsurlarla mücadele edilmesi lazım.

ŞAMPİYONLUK ÖRNEĞİ! BARCELONA'NIN DÜŞÜŞÜ...

Haberin Devamı

Ben lig sonunda konuşacağım. Yok hocadır, Terraneo'dur... Bitsin anlatırım. Kulüple ilgili futbolcularla ilgili bir değerlendirme yapılacaksa sezon sonu yapılır. Yanlış ve ahlak sınırlarını aşan şeyler görüyoruz. Futbol takımımıza güveniyorum, daha 5 maç var. Bundan 3 hafta önce Barcelona 3 hafta önce 9 puan öndeydi. Real Madrid, Barcelona'yı yendi 6'ya düştü. Dün akşam puanlar 76 ve 75 oldu. Bizde de olmaması için bir neden yok. Kendimize de inanıyoruz. Fenerbahçe taraftarı da inansın. Biz ümitliyiz. Ümidimizi kesmedik. Şampiyon son maçta (Konya) belli olacak.

SİYASİ MADDİ RANT

Ersun Yanal tezahüratları organize edildi. Sonucunu gördük. Gece bizleri arıyorlar. GFB grubu diyor ki 'Biz bağırmadık' E kim bağırdı peki? İçeriye el uzatanlar var. Siyaset adına el uzatanlar var. Otobüs tutup organize edenler var. Kombine kartı vermek üzere onlara söz verenler var. Ben bunların hepsini izledim. 1 yıldır tribünlerle ilgili en ufak müdahalem olmadı. Aziz Yıldırım'a istediğiniz gibi bağırın. Siyasi rant, maddi rant. Savcılığa bu isimleri iletiyoruz. Sonuna kadar takip edeceğiz. Bilhassa alkollü gelmelerini yasaklayacağım. Girişlerini engellemek için her şeyi yapacağız. Dışarıda cinayet oluyor. Bir kişinin darbe almasıyla bu işler geçiştirilmez. Bu gruplar içinde rant mücadelesi var. Lütfen başlarına bir şey gelmeden önlem alın. Sadece bizde değil diğer tribünlerde de... Bazıları okur-yazar. Ama rantı nasıl kazandıklarını iyi biliyor.

Haberin Devamı

BEN OLDUĞUM SÜRECE ERSUN YANAL TAKIMIN BAŞINA GELEMEZ

Ersun Yanal'ı kim gündeme taşıdı? Ersun diyor ki 'Ben Fenerbahçe'den kendim ayrıldım'.. Onunla ne konuştum ne ettim. Ben olduğum sürece Ersun Yanal buraya gelemez. Onun için benimle fazla uğraşmasınlar. UNİFEB, 1907 Derneği'nin altında kurulmuş... Dün utandım ya.

Kombine alıyorlar. Destek oluyorlar. Ya bunlarla ilişkilerini kesecekler ya da topyekün karşıma alırım. Fenerbahçe Yönetimi'ne bağıramazlar. Buna hakları yok. Sezon başı iyi topçuları getirmiş. Real Madrid maçları oynanıyor. Şampiyon olsalar nolur olmasalar nolur. Beşiktaş 7-8 senedir şampiyon olamıyor. Fenerbahçe büyüklüğünden bir şey mi kaybetti. İki sene önce şampiyondu. Rize'ye gittik 4-0 gibi netice aldık. Araba kurşunlandı. Terör var. Napıyorsunuz... İstanbul'da bomba patlayacak dendiğinde sokağa çıkmıyorsunuz. AVM'ye gittim yemek yemeye. Meydanda 2000 kişi gezerken 20 kişi yoktu. Rize'de kurşun atılırken oradaki insanlar canlarından korkmadılar mı? Futbolcular futbolu bıraktı o dönem. Şampiyonluğu orada kaybettik biz.

Haberin Devamı

GALATASARAY DERBİSİ...

Galatasaray maçı seyircisiz dendi. Yanlış yaparsınız dedim. Fenerbahçe'nin lehine olmasına rağmen 'Hayır erteleyin seyircili oynansın' dedi. Maddi olarak Galatasaray kayba uğrayacaktı. Oyuncuların çoğunun terörden dolayı futbola kendilerini veremediklerini hissediyoruz, konuşuyoruz. Avrupalı insanda korku başlıyor bu olayların ardından...

BİLGİSAYARLA YAZARAK ÇİZEREK OLUYOR

Bu Ersun Yanal'ı antrenör yaptık. Güzel... Biz seni gönderdik. Beni fazla konuşturma. Bilgisayarlarla yazarak çizerek bu işler olmuyor. Oyuncular, yöneticiler... Her şeyi o dönem yerine getirdik. Kendisi de onların başındaydı. Kendisini getirdiğimde Kocaman diye bağırdılar. Trabzon'a gitti 'Fenerbahçe şike yapmadı' diyebildi mi? Şuanda 64 puanımız var. Onun zamanında Fenerbahçe çok iyi oynadı, böyle oynadı dediğimizde Fenerbahçe sezonu 75 puanla tamamladı. Beşiktaş ve Galatasaray 53-54 puanda. İkisi de çok kötü bir sezon geçirdiler. Bizde geride kaldılar. Karabük'te 2-1 yenildik. 4-5 gol olacak maç o şekilde bitti. Basında yazılar yazılıyor. Ersun Yanal eleştiriliyor.

ERSUN YANAL GALATASARAY'LA FLÖRT ETMEYECEKTİ

Fenerbahçe'nin 10 puan ileride olduğu dönem yazılan yazılar... Galatasaray'a gittik 1-0 yenildik, önümüze geçiyorlardı. Fark 4'e düşünce futbolcularla konuşmalar yaptık. Ondan sonra Trabzon'a gittik. Trabzon'da galipken maç yarıda kaldı. Sonrasında yükseliş başladı. Şampiyon olduk. Onun için Ersun Yanal'ı tribünlerin içine sokmayın, beni daha fazla konuşturmayın. Ahlaklı olan insanlar ancak bu kulüpte çalışırlar. Ahlaksız olanlar çalışamazlar. Galatasaray'la flört etmeyecekti. Oturacaktı bekleyecekti. Benden sonra dahi bu görüşmeler olursa tepkimi koyacağım, bunu bilsin.

"ADAM HASTA..."

Adam hasta. Ethem Sancak'a söylüyorum. Fethullah'a karşı mısın değil misin? Spor programının başında her akşam bizi sövüp karalayan, Paralel'in adamının en iyi arkadaşıylasın. Galatasaray'ı asıyorlar kesiyorlar. Sizin ne hakkınız var. Bunların Genel Kurul'ları yok mu bunların. Delegelere hakaret ediyorsunuz ya. Sana mı kaldı kardeşim. Yöneticileri de buradan kınıyorum. Ayıp ya, böyle bir adama alet oluyorsunuz. Salata yapar gibi kesip doğruyorlar. Sen kimsin ya. O günkü tapeleri çıkarsınlar. Bu adamlar her akşam Türk futbolu için ahkam kesiyor. Adana Demirspor-Denizli maçını izliyorum. Adana Demirspor aleyhine yayın yapıyor ya. Avrupa'da şöyle böyle diyorlar. E orada yok ki sizin gibi zihniyet. Son dakika, son dakika verip karalama politikası yok. TRT'de öyle. Onlar da ahkam kesiyorlar. Antrenör olduğu zaman gözyaşı döktüğüm insanlar ne biçim yorumlar yapıyorlar. Durmadan karalıyorsunuz ayıp ya. Biz de taraftar da kızıyor ama biraz insanca yaklaşmak lazım.

MİLLİ MAÇ OYNANMIYOR

Türkiye'de en ayıp şey milli maç oynayamıyoruz. Medya sorumlusu. Herkesi taraf yaptınız. Konya diyorlar. Başkan diyor ki... 'Bizim burada küfür yok' Böyle olmaması lazım dedi sonra üzüldü. Konyaspor biraz kötü gitsin seyirci küfüre başlar. Spor kültürü yok. Beni başka birine kırdırtmak için yorumlar yapılıyor.

RASİM OZAN'A: GERİZEKALI

- Ahmet Çakar sen doktorsun. Bu ülkeye örnek olacak insanlardansın. Ağzım dilim varmıyor söylemeye. Yapma. İyi hakemlik yapmışssın. Rasim Ozan... Ümit Özat sıkmasın diye birileri söylemiştir diyor, beni ima ediyor. Bu kadar gerizekalı olunmaz. Çekiyorlar viskiyi altta içiyorlar. Yeter artık ayıp ya.

Nani, Van Persie.. Bunlar Türkiye'ye gelmiş. Başarılı olamayabilirlerdir. Gomez Fiorentina'da başarılı olamamıştı. Beşiktaş aldı, gayet iyi oynadı. Bir başkan da çıkıyor.. 'Ya sen başkan olamazsın' (gülkerek) Nasıl başkan olunur diye kitap basıp ona vereceğim. Fenerbahçe'yi mahkemeye verip hak etmediğin paralar alacaksın, ne güzel.

BAŞKANLIK ŞARTLARI

Bundan sonra kulübe başkan olmak isteyenler. Söz verecekler. 1- Üniversitenin tamamlanması, binaların yapılmasın. 2- Gebze'de arazi alıyoruz. Her şey orada olacak. Oranın yapımı sağlanacak. Kongreye gelip bu sözleri verecekler.

3 SENEDE BİR ŞAMPİYON OLDUK

Fenerbahçe benim dönemimde her üç senede bir şampiyon oldu. Daha fazla olabilir miydi? Olabilirdi. 2009'da Bursa'yla yarıştığımızda kaybettik. İsteseydik şampiyon olurduk. İBB-Diyarbakır'la maç yapınca puanla siliniyordu. O şartlarda devam etmeleri gerekiyordu. O şekilde tavır koyduk. Devleti araya soktular. Aslında çok notlar var. Konuşacağım şey var. Futbol Federasyonu'nun acilen Kulüpler Birliği ile biraraya gelerek yayıncı kuruluşun belirlenmesi için çalışmalar yapılması lazım. Süper Lig AŞ'yi kurmak bu kadar kolay değil. Geçen İngiltere'ye gittik. Leicester'ın bütçesini söyledik. Bunlar 100 milyon pound alıyor yayından. Sıralamaya göre bölüşüyormuş. Patrona diyormuş ki ben bu parayı ne yapacağım diyormuş. Yeni bir adet çıktı. Bonservislerden yüzde 25 stopaj alımı yapılıyormış. Kulüpler Birliği'nin bununla da ilgilenmesi lazım.

SOW'U BİZ SATMADIK

Sow'la ilgili söyleyeyim. Onu biz göndermedik. 17 milyon euro sözleşmesinde yazılıydı. Bankaya yatırdılar. Bonservisini gönderdik. Sow'u filan biz göndermedik. Nani ve Van Persie'nin bonservisleri 4.5 -5 arası.. Hepsi satılır gider ama o bağıranları sokmam stada. Biz kulübün aleyhine hiçbir şey yapmayacağız diyorlar. UNİFEB okur-yazar... Bizim geleceğimiz olur diyordum. Yukarıdan talimatlar mı alıyorlar onu araştırıyorum. Ta Ataköy'de bilet veriyorlar. Otellerde pazarlıklar yapıyorlar.

CANER ERKİN SORUSU...

Bugün yönetim toplantısı var. Hocanın düşüncesi var. 1-2 gün müsade istemiş. Göndersin değerlendirip karar veririz.

OBRADOVİC-BASKETBOL ÖRNEĞİ

Basketbolda Ülker'le yaptık. Bu sene biliyorsun. Tamamen kulüp finanse ediyor. Tüm camiaya yaptıkları katkılar için binlerce kez teşekkür ediyoruz. Her zaman söylüyorum, her yerde de söyleyeceğim. Murat Ülker Fenerbahçeli'dir. İyi bir işadamıdır. Biz hiçbir zaman Fenerbahçe kulübü olarak tüm hizmetlerin Türk sporu için yapılmasını istedik. Basket takımının kötü günleri de oldu. Tribünde o tavırlar. GFB'de o kişiler yok. 30-40 kişi geliyor, onlar da kaçak. Aziz Yıldırım istifa dersin. Maç başlamamış daha, Nani-RVP'yi ıslıklıyorlar. Kolay zannediyorlar. İnsanlar daha Fenerbahçe'ye sahip çıkıyorlar salonda. Burada ise söz verip bir şey yapmayacağız diyenler rahat durmuyor.

Bakanlar Kurulu'na gidecek. Silivri'de başlayacak. Meclis ve Bakanlar Kurulu'nun kararına bağlı olarak çıkacak.

RVP gitti adamla sarıldı. Ne onu gördüm, ne onu. Vay efendim niye sarıldın. İnsanların duyguları o an değişir. Tepki koyarız. İçeride belki bir şeyler konuştular. Mutlu olacağınıza neden sarıldı deniyor.

Şimdi o gün sayın Cumhurbaşkanı'na gidiş şekli, Kulüpler Birliği randevu istediği için gitti. Benim pozisyonumda bir insan gidebilir mi?

VOLKAN DEMİREL KONUSU

Yok Volkan'a ben talimat veriyormuşum da... Bunlar basit şeyler. Bunlar yanlış şeyler. Volkan değerli, karakterli, iyi bir F.Bahçelidir. Ben yemekteydim orada telefon geldi. Böyle böyle oldu stadı terk etti dediler. Hasan Bey'i (Çetinkaya) aradım, 'Kaptanı hemen bulun stada götürün' dedim. Hocasına ayrılacağını söylemiş. Fatih Terim arabasını vermiş. Adama arabanı verdin. Şimdi niye inat ediyorsun. Sonuçta Türk Milli Takımı. Türk Milli Takımı kötü giderse bunun faturası kime çıkacak? Millete çıkacak. Sen üzüleceksin, vatandaş üzülecek. Kan davası gütmenin anlamı yok.

CANER, MEHMET TOPAL, GÖKHAN GÖNÜL KONUSU

Yeni sistemde böyle şey yok. Bakın kulüplerin UEFA kriterleri uygulayabilmek için kendi bütçelerini düzenlemeleri lazım. Uygun şartlarda sözleşme olacak. Daha iyi şartlar bulabilirse gitsinler. "Avrupa'ya gideceğim" diyorlar, bıraksınlar bu işleri. Türkiye'de kazandıkları parayı Avrupa'da kazanamazlar. Bir değerlendirme yapacağız. Anlaştıklarımız kalacaklar. Bu kadar basit. İstiyorsa Beşiktaş'a giderler. Tümer Metin Beşiktaş'ın kaptanı değil miydi? Fenerbahçe'ye geldi.

TERRANEO'YU ALDIM, ATTIM

Aldım, attım. Sportif direktörlük bundan sonra da denenebilir. CEO kulüplerde zor. Kulüpler tam kurumlaşabilmeli. Her şeyi biliyoruz.

AYKUT KOCAMAN BENDEN SONRA GELEBİLİR

Aykut Kocaman benden sonra gelebilir. Benim için sorun yok.

Ben olmasam İsmail Kartal, Fenerbahçe'ye teknik direktör olabilir miydi? İsmail Kartal'la konuştum. 'Gel seni Avrupa'ya göndereyim eğitim al' dedim. O dinleneceğim dedi.