Fenerbahçe Yıldızlar takımı!

Yıldızlar takımı!

14.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Luis Nani'den sonra Robin Van Persie'nin de transferi Fenerbahçe'yi dünyanın en çok konuşulan kulübü yaptı.

Yıldızlar takımı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüp manşetleri süslerken, Fransa’nın ünlü gazetesi L’Equipe F.Bahçe’nin bugüne kadar getirdiği yıldızları ön plana çıkaran özel habere imza attı. Dünya medyası Van Persie’nin kahramanlar gibi karşılandığını ifade ederken, İngilizler günün fotoğrafı olarak havalimanı görüntülerini verdi.

Robin van Persie’nin Fenerbahçe’ye transferi dünya basınında manşetleri süsledi. Hollandalı yıldızın İstanbul’a gelişi ve muhteşem karşılama geniş yer buldu.

Fransa’nın ünlü gazetesi L’Equipe “Van Persie kahramanlar gibi karşılandı” başlığını atarken, sarı-lacivertli kulübe geniş yer ayırdı ve yaptığı özel haberde Fenerbahçe’nin bundan önceki ünlü transferlerini de yazdı. Nicolas Anelka transferinin en önemlisi olduğu vurgulanırken, 2. sırada Roberto Carlos gösterildi. Ardından Diego Lugano’ya yer verilirken, Uruguaylı stoperin kulüp için fenomen bir isim olduğu aktarıldı. Aynı şekilde 1996’da gelen Okocha’yı da anımsatan L’Equipe, 5. sıraya da Alex’i koydu. Brezilyalı yıldızın efsaneleştiğini okuyucularına yansıttı. Fransız gazete, Robin Van Persie ve Nani transferlerinin Avrupa’da önemli gündem yarattığına da vurgu yaptı.

Haberin Devamı

“İstanbul’da Van Persie çılgınlığı” manşetini atan Hollanda’nın en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, yıldız oyuncunun İstanbul’da kaosa yol açtığını belirtti, menajeri ve ailesiyle özel bir uçakla Türkiye’ye gelen Van Persie’nin bir film yıldızı muamelesi gördüğünü aktardı.

İtalya’nın Corriere dello Sport gazetesi “Van Persie için sultanlara yakışır bir karşılama” başlığını attı.

240 bin sterlin

İspanya’nın Marca gazetesinde, Van Persie’nin “Fenerbahçe’de olmak bir onur” sözünün başlığa çıkarıldığı haberde, kalabalık bir taraftar topluluğu tarafından karşılanan futbolcunun havaalanında yaptığı açıklamalar ön plana çıkarıldı.

İngiltere’nin Daily Mail gazetesinin, Van Persie’nin uçakta ve havaalanında çekilen fotoğraflarına yer vererek sunduğu haberde, Hollandalı futbolcunun alacağı öne sürülen haftalık 240 bin sterlin ücret ön plana çıkarıldı. BBC, Van Persie’nin kahramanlara yakışır şekilde karşılandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Birinci haber

Guardian ise İstanbul’a geliş görüntülerini birinci haber verdi. Sabiha Gökçen’deki karşılamayı özel olarak sunan Guardian, spor servisi tarafından günün fotoğrafının Van Persie olduğunu duyurdu. Twitter üzerinden de verilen haberde, “Spor’da günün fotoğrafı; Robin Van Persie için çıldıran Fenerbahçe taraftarları” diye yazdı.

Çin ve Afrika basınlarında da yer bulan Van Persie haberlerinde, futbolcunun taraftarlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılanmasına değinildi.

Nani de gündem oldu

Nani’nin Fenerbahçe formasıyla attığı frikik golünün görüntülerin İspanyol AS ve Marca gazetelerinin web sitelerinde “çok iyi başlangıç” başlığı ile verildi.