Fenerbahçe Yine bildiği yoldan gidiyor

Yine bildiği yoldan gidiyor

06.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezon başında kondisyon çalışmalarını bir kenara bırakan ve çok eleştiri alan F.Bahçe’nin hocası, ikinci yarı için de kampa gerek görmedi, oyuncularına özgürlük tanıdı

Yine bildiği yoldan gidiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligin ikinci yarısına takımını yine kendine has çalışma sistemi ile hazırlıyor.

Haberin Devamı

Sezon başında oyunculara uygulanan klasik ölçümlere gerek duymayan, kondisyon çalışmalarını bir kenara bırakan Portekizli hoca, eleştirilere rağmen bildiği yoldan şaşmamış ve sonunda haklı çıkmıştı.

Pereira ligin ikinci yarısında da kendine has çalışma şeklinden vazgeçmiyor. Birçok takım Antalya’da kamp yaparken İstanbul’da kalmayı tercih eden Portekizli hoca, klasik anlayışın dışına çıkarak oyuncularına özgürlük tanıdı.

Takvim müsait olsa da sarı-lacivertliler, rakiplerinin aksine devre arası kampı yapmama kararı aldı. Teknik Direktör Pereira bu kararı alırken ikinci yarıdaki yoğun maç trafiğine dikkat etti. Süper Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası maçları sebebiyle sürekli seyahat edecek futbolcuların evlerinden ve ailelerinden uzak kalacağını düşünen Portekizli hoca, Samandıra’da hazırlanmayı daha uygun gördü.

Haberin Devamı

Böylelikle ikinci yarı öncesi futbolcuların aileleri ile birlikte daha fazla motive olmasını amaçladı. Sarı-lacivertli takımın hocası kısa sürede hedefine de ulaşmış gibi gözüküyor. Futbolcuların tamamı İstanbul’da çalışmaktan ve zorlu ikinci yarı öncesi aileleriyle birlikte olmaktan oldukça mutlu. Zaten bu durum daha ilk günden antrenman temposuna da yansımış durumda.

İdmandan eve

Sarı-lacivertliler, idmanlarını sabah yapıyor. Teknik Direktör Pereira, çalışma sonrası takımı tesislerde tutmuyor. Herkesi serbest bırakıyor. İsteyen özel idmanlarla açığını kapatıyor. İsteyen doğruca evine gidiyor. Futbolcular ikinci yarıya özgürce hazırlanıyor.
Bu özgürlük ve farklı çalışma planı takımın yorulmadığı anlamına gelmiyor. Pereira günde tek antrenman yaptırsa da futbolcularının adeta pestilini çıkarıyor. Topla çalışmalarda oyuncular en az kondisyon idmanları kadar yoruluyor. Altı günlük izinde futbolcuların fizik olarak ciddi kayıp yaşamadıklarını düşünen Portekizli hoca daha ilk günden taktik çalışmalara geçti.
Pereira sahada
Sarı-lacivertliler dün sabah yapılan idmanla ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdü. Pas çalışmasının ardından dar alanda yapılan çift kale maçlarla antrenman sona erdi. Üç takıma ayrılan futbolcuların çift kale maçlarında Teknik Direktör Pereira da yeşil takımda forma giydi.
Sakatlıkları bulunan Meireles, Alper ve Ertuğrul’un tedavileri sürdü. Durumu her geçen gün daha iyiye giden Alper Potuk, yaptığı düz koşu ile günü tamamladı.
Uçakları geç saatte İstanbul’a ulaştığı için ilk çalışmada yer alamayan Fernandao, Diego ve Souza dünkü çalışmaya katıldı.