İspanya La Liga Yine Lahoz yine olay! Barcelona maçında saha karıştı

Yine Lahoz yine olay! Barcelona maçında saha karıştı

31.12.2022 - 18:35 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga'nın 15. hafta mücadelesinde Barcelona ile Espanyol karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle noktalanırken, Dünya Kupası'nda da tartışma konusu olan hakem Mateu Lahoz, kararları ile maça damga vurdu. İşte detaylar...

Yine Lahoz yine olay Barcelona maçında saha karıştı

Xavi yönetimindeki Barcelona, İspanya La Liga'nın 15. hafta mücadelesinde Espanyol ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

7. dakikada Marcos Alonso ile öne geçen Barcelona'ya Espanyol, Joselu'nun 73. dakikada penaltıdan attığı golle karşılık verdi. Karşılaşmaya ise hakem Mateu Lahoz'un kararları damgasını vurdu.

DÜNYA KUPASI'NDA OLAYLI MAÇ

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Mateu Lahoz, Arjantin'in Hollanda'yı penaltılarla elediği maçta da düdük çalmış ancak tecrübeli hakemin kararları tartışmaları beraberinde getirmişti.

Yine Lahoz yine olay Barcelona maçında saha karıştı

MESSİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İspanyol basınından Mundo Deportico'nun haberine göre; Arjantin kaptanı Lionel Messi, maçın ardından hakem Mateu Lahoz için "Bu seviyede bir maça böyle bir hakem veremezsiniz. Eğer hakem hakkında yorum yaparsam ceza alırım." demişti. Kaleci Emiliano Martinez ise maçın ardından, "Lahoz, Dünya Kupası'nda gördüğüm en kötü hakemdi. Maç berabere bitsin diye 10 dakika uzatma verdi." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

SARI KARTLAR TARİHE GEÇTİ

Hollanda - Arjantin maçının hakemi Mateu Lahoz, karşılaşmada toplam 15 kez kartına başvurdu. İspanyol hakemin gösterdiği bu kartlar, Dünya Kupası tarihinde en fazla oyuncunun sarı kart gördüğü maç olarak tarihe geçti.

Yine Lahoz yine olay Barcelona maçında saha karıştı

FIFA EVİNE GÖNDERDİ İDDİASI

İspanyol basınında yer alan habere göre Hollanda-Arjantin maçının hakemi Mateu Lahoz'un Dünya Kupası serüveni Arjantin-Hollanda maçı ile sona ermişti. O dönem FIFA'nın kararları tartışma konusu olan İspanyol hakemi evine gönderdiği ileri sürülmüştü.

Grup aşamasında Katar-Senegal ve İran-ABD maçlarında da düdük çalan Lahoz; 2018 Dünya Kupası, 2020 Avrupa Şampiyonası ve 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları'nda da görev yapmıştı.

BARCELONA MAÇINDA SAHA KARIŞTI

Barcelona'nın Espanyol ile karşılaştığı maçta da Lahoz'un yönetimi bir kez daha tartışmaları beraberinde getirdi. Mateu Lahoz, nefesleri kesen maçta 10 sarı kart, 2 kırmızı kart gösterdi.

Yine Lahoz yine olay Barcelona maçında saha karıştı

SARI KARTI OLDUĞUNU UNUTTU

Maçın 78. dakikasında ise ilginç anlar yaşandı. Lahoz, kendisine itiraz eden Jordi Alba'ya sarı kart gösterdi ancak futbolcunun daha önceden de sarı kartı bulunduğunu unutan tecrübeli hakem kırmızı kartını göstermedi.

Daha sonra Espanyollu futbolcuların itirazları üzerine olayın farkına varan Lahoz, Alba'yı kırmızı kart ile oyun dışına gönderdi.

Haberin Devamı

TRİBÜNLERDEN HAKARETLER YÜKSELDİ

AS'ta yer alan habere göre ise hakem Lahoz'un Alba'ya kırmızı kart göstermesinin ardından tribünde bulunan Barcelona taraftarları hakaretler içeren tezahüratlarda bulundular.