Şampiyonlar Ligi Yok artık! 7 gollü Manchester City - Real Madrid maçında rekor kırdı

Yok artık! 7 gollü Manchester City - Real Madrid maçında rekor kırdı

27.04.2022 - 01:03 | Son Güncellenme:

Manchester City ile Real Madrid'in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesi ilk maçında tam 7 gol atıldı. İngiliz devinin galip geldiği maçta birçok oyuncu müthiş performans gösterirken özellikle bir isim bu sezonki olağanüstü grafiğini tam gaz devam ettirdi. İşte dev maçtan detaylar...

Yok artık 7 gollü Manchester City - Real Madrid maçında rekor kırdı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde Manchester City ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Tüm sezon boyunca gösterdiği performans gibi bu maçta da City karşısında öne çıkan yıldız oyuncu bu geceye de damgasını vurdu. Mücadeleyi Manchester City, 4-3 kazandı.

Haberin Devamı

Yok artık 7 gollü Manchester City - Real Madrid maçında rekor kırdı

CİTY 2-0 YAPTI BENZEMA CEVAP VERDİ

Karşılaşmanın henüz ilk bölümünde skoru 2-0 yapan ev sahibi ekip Manchester City'e cevap, Real Madrid'in golcü oyuncusu Karim Benzema'dan geldi. Benzema, 33. dakikada farkı 1'e indirmeyi başardı.

Mendy, sol kanatta ceza sahasının hayli uzağından ortaladı. Penaltı noktasındaki Benzema rakibine rağmen gelişine vurdu, top kalecinin solundan yan direğe de çarparak ağları buldu.

Yok artık 7 gollü Manchester City - Real Madrid maçında rekor kırdı

CİTY KAÇTI BENZEMA PANENKA İLE KOVALADI

Maçın ilerleyen bölümünde City 4-2 öne geçti. 80. dakikada Real Madrid atağında yapılan orta City'nin savunmacısı Laporte'un eline geldi. Penaltı kararının ardından beyaz noktanın başına kaptan Benzema geldi. Fransız golcü, harika bir panenka vuruşu ile topu filelere gönderdi ve farkı tekrar 1'e indirdi.

Haberin Devamı

SON 24 GOLÜN 14'Ü ONDAN

Karim Benzema, Manchester City deplasmanında attığı goller ile bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kaydettiği 14. golüne ulaştı. Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ndeki son 24 golünün 14'ü Fransız yıldızdan geldi. Ayrıca Benzema, PSG ve Chelsea maçlarında üst üste hat-trick'e imza atarak gündem olmuştu.

Yok artık 7 gollü Manchester City - Real Madrid maçında rekor kırdı

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GOL KRALI

Karim Benzema, City deplasmanında bulduğu 2 gol ile UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında zirveye çıktı.

Benzema - 14 gol
Lewandowski - 13 gol
Haller - 11 gol
Salah - 8 gol

EN GOLCÜ SEZONU

34 yaşındaki Karim Benzema, bu sezon en fazla gol attığı dönemi yaşıyor. Tecrübeli yıldız, bu sezon 41. kez rakip fileleri havalandırdı. Benzema'nın daha önceki gol rekoru ise 2011/12 sezonunda kaydettiği 32 goldü.