Dünya Kupası Yok artık Lionel Messi! Dünya Kupası'nda inanılması güç rekora imza attı

Yok artık Lionel Messi! Dünya Kupası'nda inanılması güç rekora imza attı

27.11.2022 - 12:52 | Son Güncellenme:

Katar Dünya Kupası'nı Suudi Arabistan yenilgisi ile açan Arjantin, Meksika karşısına turnuvadaki kaderini belirlemek için çıktı. Gözlerin çevrildiği kaptan Messi, takımını adeta ipten aldı. Devre arasında soyunma odasında konuşulanları açıklayan Arjantinli yıldız, inanılmaz bir rekorun altına imza attı.

Yok artık Lionel Messi Dünya Kupasında inanılması güç rekora imza attı

2022 Katar Dünya Kupası'na Suudi Arabistan yenilgisi ile başlayan ve erken havlu atma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Arjantin, Meksika ile ölüm kalım maçına çıktı. Gözlerin döndüğü Lionel Messi takımını sırtlayan isim oldu.

Haberin Devamı

36 MAÇ SONRA GELEN MAĞLUBİYET
Mücadelenin 10. dakikasında gol perdesini penaltıdan Lionel Messi açarken ilk yarı Arjantin'in 1-0'lık üstünlüğü ile geçildi. 2. yarıda ise oyuna ağırlığını koyan Suudi Arabistan'da 48. dakikada Al Shehri ve 53. dakikada Al Dawsari attıkları gollerle takımlarına galibiyeti getirdiler.

Bu sonuçla birlikte son 36 milli maçta yenilgi yüzü görmeyen Lionel Messi önderliğindeki Arjantin, Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı.

MEKSİKA KARŞISINDA TEL TEL DÖKÜLDÜ
Dünya Kupası’na kötü bir başlangıç yapan Arjantin, Meksika ile karşı karşıya geldi. Tangocuların yenilmesi halinde veda edeceği müsabakanın ilk yarısında tel tel döküldü. İlk yarı 0-0 sona ererken Arjantin kaleye isabetli şu çekemedi.

Haberin Devamı

Yok artık Lionel Messi Dünya Kupasında inanılması güç rekora imza attı

Manchester Unitedlı İrlandalı efsane Roy Keane ilk yarının ardından "Arjantin'i izlemek, bir Championship takımını izlemek gibi" ifadelerini kullandı.

TEHLİKELİ FRİKİK
51. dakikada Lionel Messi'nin kullandığı tehlikeli yerden serbest vuruş üstten dışarıya çıktı.

Yok artık Lionel Messi Dünya Kupasında inanılması güç rekora imza attı

MESSİ GOLÜNÜ ATTI
Çok fazla etkili olamayan ve pozisyon üretmekte zorlanan Arjantin'de Lionel Messi 64. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti. 21. Dünya Kupası maçına çıkan Messi, 8. golünü attı iki alanda da Maradona'yı yakaladı. Messi, Arjantin Milli Takımı'ndaki toplam gol sayısını ise 93'e çıkardı. Bu gollerden 44'ü Hazırlık, 28'i Dünya Kupası Elemeleri, 13'ü Copa America ve 8'i Dünya Kupası'nda atıldı.

MARADONA'YI YAKALADI
Arjantin'in Dünya Kupası tarihinde attığı son 5 golün tamamında Messi'nin gol ya da asist katkısı bulunuyor. Arjantin'de, Dünya Kupası'nda en çok gol atan futbolcular:

10 - Batistuta
8 - Maradona
8 - Messi
7 - Guillermo

Yok artık Lionel Messi Dünya Kupasında inanılması güç rekora imza attı

MESSI'DEN ASİST
87. dakikada Arjantin'de Enzo Fernandez çalımı attı, köşeye muhteşem vurdu. Fernandez'in farkı 2'ye çıkaran golü Arjantin'i rahatlattı. Golün asistini Messi yaptı.

MESSI DÜNYA KUPASI TARİHİNE GEÇTİ
Lionel Messi, bir Dünya Kupası maçında 1 gol, 1 asist yapan en genç ve en yaşlı oyuncu unvanlarına sahip oldu. Ayrıca Dünya Kupası'nda 2006'da çıktığı ilk maçından bu yana ceza sahası dışından 4 gol bulan Messi, bu dönemde herkesi geride bıraktı. Diego Forlan ve David Villa, 3'er golle Messi'nin ardından sıralanıyorlar.

Haberin Devamı

ASİSTİN KRALI
2006'dan beri 5 Dünya Kupası'nda boy gösteren Messi, bu turnuvaların hepsinde asist katkısı sağladı. Lionel Messi, 5 turnuvada birden bunu başaran tek oyuncu konumunda bulunuyor.

Öte yandan Arjantin - Meksika maçı, 1994 Dünya Kupası finalinden (94.194) bu yana stadyumda en çok taraftarın izlediği maç olarak tarihe geçti 

Bu sonucun ardından Arjantin, 3 puana yükseldi. Meksika 1 puanda kaldı. Grubun son maçında Arjantin, 30 Kasım Çarşamba günü Polonya ile karşılaşacak. Meksika, aynı tarihte Suudi Arabistan ile kozlarını paylaşacak.

MESSI: VAZGEÇMEK YOK
Maçın ardından konuşan Messi: "Eğer kazanırsak bizim için Dünya Kupası'nın yeni başlayacağını, bambaşka bir Dünya Kupası'nın başlayacağını biliyorduk. Bunu nasıl yapacağımızı da biliyorduk. Yaptık ve oldu. Kazandık. Vazgeçmek yok!" dedi.

"SOYUNMA ODASINDA KONUŞTUK"
"Soyunma odasında ikinci yarıda daha sakin olmamız gerektiğini konuştuk. İlk yarı çünkü çok karmaşık bir maç oldu. İkinci yarı hem sakinleştik, hem kontrol tamamen bizdeydi. Bizim için her final! Bir arada, hep birlikte devam edeceğiz. Şimdi pes edemeyiz, oynayacak finallerimiz var"

Haberin Devamı

Yok artık Lionel Messi Dünya Kupasında inanılması güç rekora imza attı

Yok artık Lionel Messi Dünya Kupasında inanılması güç rekora imza attı

Yazarlar