Dünyadan Futbol Yunanistan Ligi'nde Türk ekibi

Yunanistan Ligi'nde Türk ekibi

13.11.2013 - 11:57 | Son Güncellenme:

Yunanistan 1. Amatör Ligi'nde bulunan İskece Spor Birliği Futbol Takımı, bünyesindeki 80 futbolcusuyla çeşitli yaş gruplarında adeta var olma mücadelesi veriyor.

Yunanistan Liginde Türk ekibi

Yunanistan 1. Amatör Ligi'nde bulunan İskece Spor Birliği Futbol Takımı, bünyesindeki 80 futbolcusuyla adeta var olma mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Eskişehir Demirspor ile dostluk maçı yapmak için kente gelen İskece Spor Birliği'nin Teknik Direktörü Hakan İsmetoğlu, AA muhabirine, takımının 3 yıl önce iki Türk takımının birleşmesiyle meydana geldiğini kaydetti.

Yunanistan 1. Amatör Ligi'nde şu anda 8. sırada bulunduklarını anlatan İsmetoğlu, şöyle konuştu: "6 maçta 7 puan aldık. Orada yaşanan zorluklar nedeniyle maçlarda rakibimiz sahaya adeta 14 kişiyle çıkıyor. Yunanistan'da ayrımcılık yaşıyoruz. Hakem unsuru her zaman önümüze çıkıyor. Bize adeta baskı yapılıyor. Devletten herhangi bir ekonomik yardım da görmüyoruz. 2000-2008 doğumlu çocuklarımızdan oluşan altyapı oyuncularımız var. Onların bile Yunanlılar tarafından kulakları çekiliyor."

Haberin Devamı

"Türkçe konuşmamızdan rahatsız oluyorlar"

İsmetoğlu, takımdaki herkesin anadilinin Türkçe olduğunu bunu da Yunanlılar'ın bildiğini vurguladı. İskece Spor Birliği'nin 2006-2007 doğumlulardan oluşan takımının bulunduğunu ifade eden İsmetoğlu, şunları söyledi: "Biz bu çocuklarımızla 19 Ekim'de bir Yunan takımıyla dostluk maçına gittik. Maçın 3. ya da 4. dakikasında çocuklara taktik amaçlı Türkçe birkaç şey söyledik. Yunanlı bir veli tribünden 'Biz Yunanistan'da mıyız, Türkiye'de miyiz?' diye bağırdı. 4-5 dakika sonra söz konusu takımın başkanı ve antrenörü yanımıza geldi. Ben de 'Rusça, İngilizce, Almanca konuşursak rahatsız olacak mısınız?' diye sordum. 'Hayır, Türkçe'den rahatsız oluyoruz' denince sahadan çekilme kararı aldık. Spor kardeşliktir ancak Batı Trakya için bu geçerli olmadı."

"Futbolla çocuklarımızı kötü yollardan uzaklaştırdık"

"Yunanistan 3. Ligi'ne çıkmak için mücadele ediyoruz" diyen İsmetoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Bunun için de ekonomik güç gerekiyor. Takımımızda sadece Türk futbolcular var. 50 bin nüfuslu bir kentiz. Bunların sarece 15 bini Türk. Allah'ın izniyle kendi kimliğimizi koruyup yolumuza devam ediyoruz. Sahamız yok. Sahayı kiralamak zorunda kalıyoruz. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kentimize geldiğinde bir proje sunduk ve saha istedik. İnşallah yardımları olur. Futbolla çocuklarımızı kötü yollardan uzaklaştırdık."

Haberin Devamı

İsmetoğlu, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'e gelmelerinden emeği bulanan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya da teşekkür etti.

Yazarlar