UEFA Avrupa Ligi Yunanistan'ın hediyesi

Yunanistan'ın hediyesi

08.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA sıralamasında Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren haftada olumlu gelişmeler yaşandı.

Yunanistanın hediyesi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

UEFA sıralamasında Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren haftada olumlu gelişmeler yaşandı. 12. sırayı kaptırmamak adına yarışa giriştiğimiz Yunanistan’ın takımları Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde takılınca yolumuz epey bir açıldı.

Şampiyonlar Ligi’nde Olympiakos’un deplasmanda Juventus’a 3-2 yenilmesi, Galatasaray’ın farklı Dortmund mağlubiyetini dengeledi. Esas güzel haberler yine Avrupa Ligi’nden geldi. Panathinaikos’un PSV’ye sahasında 3-2 kaybedip, Avrupa defterini kapaması, Beşiktaş ile aynı grupta yer alan Asteras’ın Tottenham’a 2-1 ile boyun eğmesi ve PAOK’un Fiorentina deplasmanından 1-1 ile dönmesi lehimize sonuçlar oldu.

Beşiktaş’ın C Grubu’nda Partizan’ı 2-1 ile geçip yolu yarılması ve Trabzonspor’un da Lokeren deplasmanında 1-1 ile dönüp grupta avantaj yakalaması UEFA sıralamasında umutları arttırdı. Türkiye, puanını 31.200’ye çıkarırken, 13. sırada takibi sürdüren Yunanistan, 30.300 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Türkiye adına UEFA sıralamasındaki 12.’liği almak oldukça önem taşıyor. Sezon sonunda sıralamada 13. olacak ülkenin ulusal ligindeki 2015-16 sezonu şampiyon takımı 2016-17 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılamayacak. Böylelikle şampiyonluk kupasını kaldıran takım play-off oynamak zorunda kalacak.