Türkiye Kupası Ziraat yangını

Ziraat yangını

16.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nın ikinci maçından da galibiyet çıkaramadı, Amedspor'a deplasmanda puan kaptırdı: 1-1

Ziraat yangını

CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip, Diyarbakır’da yedek ve gençlerden kurulu bir kadro ile mücadele etti. Futbol olarak vasatı aşamayan konuk takım Fernandao’nun penaltı golü ile öne geçse de ikinci yarıda ev sahibi Şehmus ile oyuna denge getirdi. Amedspor son 15 dakikayı 10 kişi oynamasına rağmen güçlü rakibine iyi direndi.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. hafta maçında Fenerbahçe, Amedspor deplasmanında 1-1 berabere kaldı, ilk puanını aldı.

Geçen sezon seyircisiz ve zor bir atmosferde oynanan karşılaşma, bu sezon daha farklı bir havadaydı. Gençlerin ağırlıkta olduğu kadroda Fenerbahçe’nin hücum hattının Fernandao-Stoch-Aatif-Salih gibi usta ayaklarla oluşması dikkat çekti.

Spor Toto 2. Lig’de zirve mücadelesi veren Amed de tecrübeli golcü Şehmus Özer önderliğinde 4-4-1-1’e yakın sistemiyle hücumdan geri kalmadı. İlk 10 dakikada Amedspor 2 kez gelirken, sarı-lacivertliler Aatif’in 2 şutu ve Savaş’ın direkten dönen kafasıyla heyecanlandı. 12’de de Ozan Tufan’ın usta işi şutu direkten stat dışına gitti.

Haberin Devamı

35’te kontratağa çıkan Amed, Mehmet Sıddık’ın pozisyonunda Fabiano’yu geçemedi. Aynı dakika içerisinde Ercan’ın uzaktan şutunda da yine Brezilyalı eldiven yıldızlaştı. 45’te ceza alanında Stoch’un soldan pasını alan Salih Uçan yerde kalınca beyaz nokta gösterildi, Fernandao ters köşe yaptı: 1-0.

Tempo düştü

İkinci yarıda tempo olarak düşen Fenerbahçe, Amed’in üzerine gelmesini engelleyemedi. 66’da da savunmadaki hataların ardından yılların golcüsü Şehmus, Fabiano’yu mağlup etti: 1-1.

Son 15 dakikada Amedspor 10 kişi kalmasına karşın Fenerbahçe’nin girişimleri pasif kaldı, sahadan beraberlik çıktı.

Ziraat yangını