Fenerbahçe Zirvede Aykut Kocaman var

Zirvede Aykut Kocaman var

03.06.2013 - 12:02 | Son Güncellenme:

Futbolda sezon tamamlandı ama futbol gündemindeki yerini koruyor. Sporun mayıs ayı gündemine ise teknik direktörler damga vurdu. En çok ise Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'den istifası konuşuldu.

Zirvede Aykut Kocaman var

Süper Lig'de 2012 – 2013 sezonu geride kalırken, geçtiğimiz aya takımların yaşadığı teknik direktör değişikliklerinin damga vurduğu ortaya çıktı. Interpress'in, Mayıs ayında gündeme gelen teknik direktör istifaları veya kulüp yönetimleri tarafından görevlerine son verilmesi konusu üzerine yaptığı incelemede, yazılı basında toplam 1.500'den fazla haberin yer aldığı belirlendi.

Haberin Devamı

En çok haber olan ayrılık ise, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın ani istifası oldu. Bu sezon sarı-lacivertli kulübü tarihinde ilk kez UEFA Kupası'nda Yarı Finale kadar yükselten Kocaman'ın istifası 468 habere konu olduğu tespit edildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın görevine son verildiği haberleri 251 kez gündeme gelirken, Mustafa Denizli, Yılmaz Vural, Mehmet Özdilek, Tolunay Kafkas, Rıza Çalımbay ve Bülent Uygun'un ayrılması da 100'ün üzerinde haberde yer aldığı belirlendi.

Interpress'in araştırmasında şu anda Süper Lig'de yer alan ve 1. Lig'den yükselmiş ve bu lige düşen takımlar arasında teknik direktör sıkıntısı yaşamayan 7 takım yer aldığı belirlendi. Galatasaray ile şampiyonluk kupasını kaldıran Fatih Terim, Kayserispor'dan Robert Prosinecki, Akhisarspor'u Lig'de tutmayı başaran Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa'da Şota Arveladze, Bursaspor'da Hikmet Karaman Eskişehirspor'da Ersun Yenal ve Süper Lig'e yeniden yükselen T. Konya Teknik Direktörü Uğur Tütüneker.

Haberin Devamı

Süper Lig'de çalıştırdıkları takımlarla 1. Lig'e düşen İstanbul B.B.'nin teknik Direktörü Bülent Korkmaz ve Mersin İdmanyurdu'nda görev yapan Hakan Kutlu da, sezon sona erdikten sonra şimdiye kadar görevine devam eden teknik adamlar arasında bulundukları saptandı.

(CİHAN)