Teknoloji Snapdragon 820 Geliyor!

Snapdragon 820 Geliyor!

06.08.2015 - 08:44 | Son Güncellenme:

Mobil işlemciler konusunda dünya lideri olan Qualcomm, yeni tepe seviye SoC'u Snapdragon 820'yi (MSM8996) tanıtmaya hazırlanıyor. İşlemci, gelen bilgilere göre 11 Ağustos'ta tanıtılacak. Bilindiği üzere Qualcomm'un Snapdragon 810'u, ısınma konusunda büyük...

Snapdragon 820 Geliyor

Mobil işlemciler konusunda dünya lideri olan Qualcomm, yeni tepe seviye SoC'u Snapdragon 820'yi (MSM8996) tanıtmaya hazırlanıyor. İşlemci, gelen bilgilere göre 11 Ağustos'ta tanıtılacak. Bilindiği üzere Qualcomm'un Snapdragon 810'u, ısınma konusunda büyük sorunlar yaşamıştı. Bu mobil işlemci, pek çok cihaz üreticisi tarafından kullanılmamış; Samsung haricindeki telefon üreticileri Snapdragon 805 ve 808'e yönelmişti. Snapdragon 810 kullanan HTC gibi firmalar da, işlemcinin ısınma problemleriyle uğraşmak zorunda kalmıştı. Bu modelde revizyona giden Qualcomm, problemlerin yok olmasını yine de engelleyememişti. Kısacası Snapdragon 810, firmanın gelecekte pek de iyi hatırlayacağı bir model olmayacak... O nedenle San Diego merkezli firma, Snapdragon 820'de adımlarını daha dikkatli atıyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

14nm FinFET fabrikasyon süreciyle üretilecek olan yeni işlemci, 4 çekirdekli olacak ve bu çekirdekler, Qualcomm'un kendi ARMv8-A CPU'su olacak (%35 performans artışı vadediyor firma). Yani yeni işlemcide, Cortex A-57 ve A-53'e elveda diyeceğiz; ancak GPU tarafında tanıdık bir isim var: bir önceki nesle göre %40 performans artışı ve %30 daha az güç tüketimiyle geleceği belirtilen Adreno 530. Yeni SoC, parmak izlerinin 3B haritasını çıkarmak için ultrasonik dalgalardan faydalanılmasını da destekleyecek. Bunun, güvenliği artıran bir şey olduğunu söylemek mümkün. Gelen bilgilere göre Sony ve HTC, bu işlemciyi ilk deneyen firmalar arasında. Söylentisi dolaşan Huawei Nexus'un da, Qualcomm Snapdragon 820'yle geleceği konuşuluyor. Şimdi gözler, belirtilen tarihe çevrildi. Eğer bahsedildiği gibi 11 Ağustos'ta tanıtılırsa, yeni işlemci hakkında daha çok bilgiye sahip olacağız. Firmanın geliştirdiği "Snapdragon hybrid auto focus" özelliği hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.