Gündem Şoförler belediyeyi savaş alanına çevirdi

Şoförler belediyeyi savaş alanına çevirdi

05.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Silvan ilçesine otobüs seferi başlatmasına tepki gösteren midibüs şoförleri belediyeyi bastı.

Şoförler belediyeyi savaş alanına çevirdi

Araçları belediye önüne park eden protestocu şoförler ellerinde sopalarla belediye binasının camlarını kırıp, kapılarını tahrip etti.

10 kişi yaralandı
Protestoculara belediye özel güvenlik ekipleri de karşılık verince arbede yaşandı. Bu sırada bazı güvenlik görevlileri saldırganları uzaklaştırmak için havaya ateş açtı. Çıkan arbedeye polis ekipleri müdahale ederek, tarafları ayırdı. Protestocu şoförler ise belediye karşısındaki cadde üzerinde beklemeye başladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Başkan Yardımcısı Fırat Anlı, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve merkez ilçe belediye başkanları ile birlikte saldırıyı kınadı. Kışanak, saldırının halka yapıldığını ve karşılığının mutlaka verileceğini söyledi. Yaklaşık 30 dakika süren olaylarda 10’dan fazla kişi yaralanırken, polis olayları güçlükle önledi. Olayla ilgili HDP’nin kurumsal Twitter hesabından yapılan açıklamada ise olayın “rantçı çevreler” tarafından belediyenin yeni otobüs hattı açması üzerine yapıldığı belirtildi.