Ankara Sokak Hayvanları İçin Beslenme Odakları

Sokak Hayvanları İçin Beslenme Odakları

17.10.2017 - 13:24 | Son Güncellenme:

.

Sokak Hayvanları İçin Beslenme Odakları

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi sahipsiz sokak hayvanlarını korumak ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli noktalara beslenme odakları, su pınarları ve uyarı levhaları yerleştirdi.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanı içerisinde bulunan Konyaaltı Varyantı, Atatürk Kültür Parkı, Serdengeçti Parkı, eski Belediye hizmet binası çevresi, Karaalioğlu Parkı, Düden Parkı (kedi evi yanı), Kızıllı Katı Atık Tesisi noktalarına beslenme odakları ve su pınarları yerleştirdi.

Sokak hayvanlarının beslenmeleri yönünde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için modern tekniklerden yararlanan Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjisiyle çalışan beslenme odaklarını faaliyete geçirdi.

Enerjisini kendi üreten beslenme odaklarında köpek yaklaştığında mama ve su ünitelere otomatik olarak veriliyor. Yaz aylarında sıcak havanın da etkisiyle susuz kalan sokak hayvanları için belirtilen noktalarda su pınarları da bulunuyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, yine hayvan haklarını ve çevreyi korumak amacıyla kentin belirli noktalarına uyarı levhaları yerleştirdi.

Çocuk parkları ve ortak alanlarda gezdirilen hayvanların tasmasız gezdirilmemesi, dışkılarının toplanması gibi uyarıların yanı sıra yol kenarlarına sürücülere yönelik de farkındalık yaratmayı amaçlayan levhalar konuldu.