Gündem Sokaktan geldi belediyenin maskotu oldu

Sokaktan geldi belediyenin maskotu oldu

04.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, yolda tek başına bulduğu yavru kediyi sahiplenerek belediye binasına getirdi.

Sokaktan geldi belediyenin maskotu oldu

Başkan Kılıç, bundan sonra makam odasını Nazlı adını verdiği bu yavru kediyle paylaşacak.

Haberin Devamı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yaklaşık 20 gün önce belediye binasına giderken yolda bulduğu yavru kediyi sahiplendi. Bir anda belediye çalışanlarının ilgi odağı olan minik kedinin hikayesini Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç şöyle anlattı:

‘Yolda buldum’

“Kurban Bayramı’ndan yaklaşık bir hafta önce belediye binasına giderken yolda yavru bir kedi görünce arabayı durdurdum. Kedi küçücük, zayıf ve çelimsizdi. Kediyi alarak belediyemizin Veteriner Müdürlüğü’ne götürdük. Burada aşıları ve bakımı yapıldıktan sonra belediyedeki arkadaşlarımıza da sorduk. Onlar da istekli olunca yavru kediyi sahiplendik. Çok çekingen olduğu için ona Nazlı adını koyduk. İlk başlarda kimseye sokulmuyor, kimseyi yanına yaklaştırmıyordu. Belediye binasındaki makamımın arka tarafında bulunan dinlenme odasını Nazlı’ya uygun bir hale getirdikten sonra buraya koyduk. İlk zamanlarda çok çekimser ve ürkek olan Nazlı şimdi kucaktan inmiyor. Canı sıkılınca katlarda, odalarda dolaşıyor. Benim masama çıkıp bilgisayarımın tuşlarıyla oynuyor. Burada herkes Nazlı’yı çok seviyor. Nazlı masamdayken çekildiğimiz fotoğrafı 2 Ekim’de sosyal medya hesabımdan paylaştık. ‘Şero’ya kardeş gelmiş’, ‘Trafoları koruyacak mı?’ diye çok yorum aldık.”

Haberin Devamı

Daha önce hiç kedisi olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Kılıç, “Köydeyken kedileri besliyordum ama hiç evcil kedim olmadı. Nazlı artık bizim çalışanımız. Onu kesinlikle bırakmayı düşünmüyoruz. Önemli olan sokak hayvanlarına karşı duyarlılığı artırmak” şeklinde konuştu.

Köpekleri de işe almışlardı
Maltepe Belediyesi daha önce de sokağa terk edilen 3 köpeği, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Arama-Kurtarma Müdürlüğü arama kurtarma çalışmaları için eğitime almıştı. Köpeklerin eğitim çalışması sırasında eğitmenlerini dinlerken çekilen fotoğraf karesi, sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.