Gündem Sokaktan geldim o dili konuşurum

Sokaktan geldim o dili konuşurum

15.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“İç Güvenlik Paketi’nin” görüşüldüğü, TBMM İçişleri Komisyonu’nda, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile AK Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Sokaktan geldim o dili konuşurum

Özcan’ın, “Ben sokaktan geldim, sokak dili ile konuşurum” sözlerine, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, “Sertlik yapılacaksa alasını yaparız” diyerek tepki gösterdi.
Özcan, AK Partili milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu. Özcan’ın, “Biz ettiğimiz milletvekili yeminine sadık kalarak görevimizi yapıyoruz, siz ise sorumlu davranmıyorsunuz, görevinizi eksik yapıyorsunuz, yemininize sadık kalmıyorsunuz” sözlerine AK Partili milletvekilleri, “Eleştirebilirsiniz ama bunları söyleyemezsiniz” diyerek tepki gösterdi. Özcan’ın, “Burada mülki idareden gelen milletvekilleri var, ben ise mülki idarede çalışmadım. Ben sokaktan geldim, sokak dili ile konuşurum, sert üslup kullanırım” sözlerine, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, “Sertlik yapılacaksa alasını yaparız” karşılığını verdi.
Doğruysa çok vahim
Özcan, kamuoyu baskısını azaltmak için bu tasarının getirildiğini iddia ederek, “Asıl paralel yapı olan KCK, doğu ve güneydoğuda görev yapıyor. PKK ve KCK orada insanlara kimlik soruyor, arabalarını durduruyor, mahkemeler kurmuşlar. Bunlarla ilgili bir şey yapıldı mı?” dedi.
‘Tepe tepe kullanın’
Özcan, AK Partili milletvekillerine yönelik, “Aranızda Fethullah Gülen’i tanımayan kaç kişi var? Şimdi Fethullah Gülen, terör örgütü üyesi oldu. Peki oraya giden AK Partili milletvekilleri, terör örgütüne yardım ve yataklıktan mı yargılanacak? Geçmişte cemaatle soruları çalarken, ihaleleri dağıtırken birlikteydiniz” ifadelerini kullandı. Turan ise bu sözlere tepki gösterip cemaati kastederek, “Alın tepe tepe kullanın, televizyonlarını da basınını da, oylarını da kullanın” dedi.
Özcan’ın, “Eski bakanları akladınız, vicdani kanaatinizle karar vermediniz. İradenizi neden kaçak saraydaki, Beştepe’deki zat-ı muhterem gasbediyor, buna izin vermeyin” sözleri üzerine, Turan, Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy’a, “Başkan, müdahale etmeyecek misiniz?” diyerek, sinirli bir şekilde toplantı salonundan ayrıldı.