Aydın SÖKE BELEDİYESİ VE ÇEVKO’DAN EĞİTİMCİLERE EĞİTİM SEMİNERİ

SÖKE BELEDİYESİ VE ÇEVKO’DAN EĞİTİMCİLERE EĞİTİM SEMİNERİ

13.10.2015 - 17:15 | Son Güncellenme:

.

SÖKE BELEDİYESİ VE ÇEVKO’DAN EĞİTİMCİLERE EĞİTİM SEMİNERİ

Söke Belediyesi ile ÇEVKO Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Eğitimcinin Eğitimi Semineri’ kapsamında Söke’de görev yapan ilköğretim okulu öğretmenleri geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi.
Söke Belediyesi Vali recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen ’Eğitimcinin Eğitimi Semineri’nde ÇEVKO Eğitim Şefi Murat Anaç konuşmacı olarak yer aldı. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke Belediyesi temizlik İşleri Müdürü Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, ÇEVKO Atık Yönetimi Uzmanı Mehmet Şentürk’ün de hazır bulunduğu toplantıda katılımcılara Geri Dönüşümün Yeryüzü İçin Önemi ve Türkiye’de Geri Dönüşüm üst başlıkları altında bilgiler verildi.
Çevrenin korunmasının ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmanın önemine değinen Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş yaptığı konuşmada, çevre konusunda bilinçli bir toplum yaratmak üzere bilgilenmenin çok faydalı olduğunu söyledi. Söke Belediyesi olarak temiz bir çevrede yaşamak ve temiz bir toplum bilincini aşılamak üzere çeşitli eğitim toplantılarının düzenlendiğini belirten Ahmet Karakaş; “Çevre bilincini yerleştirmede özellikle ilköğretim çağındaki çocuklara doğru bilgiyi aktarmak çok önemli. Aileden başlayan alışkanlıkların, doğru çevre bilincinin eğitimciler tarafından çocuklara aktarılması gerekir. Bu nedenle ÇEVKO ile yürütülen Eğitimcinin Eğitimi Seminerlerini çok önemsiyoruz” dedi.
ÇEVKO Eğitim Şefi Murat Anaç ’Eğitimcinin Eğitimi Semineri’ Projesi Türkiye’de 2009 yılından bu yana yürütüldüğünü, işbirliği içinde olunan belediyelerle bu türlü eğitim çalışmalarını yapıldığını söyledi.