Ege Solucanın gübresiyle 4 üretim tesisi kurdu

Solucanın gübresiyle 4 üretim tesisi kurdu

13.06.2017 - 04:05 | Son Güncellenme:

Çift, ayda 2 milyon solucan, 15-20 ton arasında da solucan gübresi üretimi yapıyor.

Solucanın gübresiyle 4 üretim tesisi kurdu

DENİZLİ’nin Kale ilçesinde, ailesinin borç yükünden kurtulması için 4 yıl önce eşi Ali Sarıtaş (53) ile solucan ve solucan gübresi üretimine başlayan Bakiye Sarıtaş’ın (50) yaşamı değişti. 620 bin lira olan borcunu ödeyen, bunun yanı sıra 170 dönüm arazi ve 4 üretim tesisi sahibi olan Sarıtaş, işe başladıklarında kendileriyle dalga geçildiğini, ancak yılmadıklarını ve başarılı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tarım ve hayvancılık yapan, 3 çocuklu Bakiye-Ali Sarıtaş çifti, 4 yıl önce ekonomik açıdan zor günler geçirmeye başladı. 620 bin TL borcu bulunan Sarıtaş çiftinin Hollanda’da oturan bir arkadaşları, Sarıtaş çiftine solucan ve solucan gübresi üretimi yapmalarını önerdi.

Bu işi yaparım

Bunun üzerine kolları sıvayan Bakiye Sarıtaş, eşine “Ben bu işi yaparım” dedi. Bunun üzerine çift, solucan gübresi üretimine geçti. 225 bin kırmızı California solucanıyla işe başlayan Sarıtaş Çifti, geride bıraktıkları 4 yıl içerisinde 620 bin lira borcun tamamını ödedi. Üzerine de 170 dönüm arazi ve 4 üretim tesisinin sahibi oldu.

Kooperatif adımı

Çift, ayda 2 milyon solucan, 15-20 ton arasında da solucan gübresi üretimi yapıyor. 2015’te, tamamı 13 üyeden oluşan Kale Eko Solucan Kooperatifi başkanlığını yapan Bakiye Sarıtaş, gübrelerinin daha kolay pazarlanabilmesi için kooperatifi kurduklarını söyledi.