Gündem Soma'da yaşam odası var mıydı?

Soma'da yaşam odası var mıydı?

16.05.2014 - 11:00 | Son Güncellenme:

Soma'daki facianın ardından en çok merak edilen soru madende sığınma odası olup olmadığıydı. Basın toplantısında bu soru firma yetkililerine soruldu. Ancak tatmin edici bir yanıt verilemedi. Toplantı sırasında tansiyon yükseldi. Soma İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, “Yaşam odası kapatılmıştı.Yenisi hazırlanıyordu” dedi.

Somada yaşam odası var mıydı

Şirket yetkililerine ısrarla, "Sığınma odası var mıydı, sığınma odasında hiç işçi bulundu mu, sığınma odasında canlı işçi bulunma ihtimali var mı?" soruları soruldu. Ancak tatmin edici bir yanıt gelmedi.

Haberin Devamı

SİZ BEKLEMEK Mİ İSTERSİNİZ, ÇIKMAK MI

İşletme müdürü "Bizim A galerimizde de çıkış alanı var. Yangın nedeniyle insanlar 1 metre bile gidemedi. Kaçış noktamız var. İnsanlar direkt yukarı çıkabiliyor ama yangın bir anda oldu. Bizim 500 kişilik yaşam odamız vardı. Siz dışarı mı çıkmak istersiniz, beklemek mi isterseniz. Ana merkezde 500 kişilik yaşam odamız vardı. 2 bölgemizde var. Bir tanesini yukarı taşıdık. O yaşam odası kaçış noktasında orada beklemelerine bile gerek yoktur. Oraya gelen zaten dışarı çıkar" dedi.

YENİSİ YAPILIYORDU

Soma İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, “Yaşam odası kapatılmıştı.Yenisi hazırlanıyordu” diye konuştu.