Dünya Son dakika... El Bab'da harita bir anda değişti!

Son dakika... El Bab'da harita bir anda değişti!

23.02.2017 - 15:51 | Son Güncellenme:

Çatışmaları an be an gösteren harita bugün bir anda açık yeşile boyandı. El Bab'ın kuzeydoğusundaki Kabbasin kasabasından ince bir koridorla çıkış yolu bulunan terör örgütü IŞİD, doğudaki Bizaa'da da kuşatılmış durumda.

Son dakika... El Babda harita bir anda değişti

Günlerdir terör örgütü IŞİD'in etrafının sarıldığı Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'da, yoğun sokak çatışmalarının ardından bugün ilçe merkezi ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ev ev teröristlerin arandığı batı cephesinden ilerleyen Türk özel kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, IŞİD'lileri tamamen temizledi.

Sıcak bölgedeki gelişmeleri online olarak an be an aktaran Suriyeli muhaliflerin canlı haritasında El Bab'ın doğusundaki mahalleler bugün bir anda gri renkten açık yeşile döndü.

Son dakika... El Babda harita bir anda değişti

El Bab'ın kuzeydoğusundaki Kabbasin kasabasından dar bir koridorla çıkış yolu bulunan terör örgütü, doğudaki Bizaa'da da kuşatılmış durumda.
Son dakika... El Babda harita bir anda değişti

Hem Kabbasin hem de Bizaa'nın düşmesi artık an meselesi. Kanlı örgütün mensupları şimdi doğuya doğru kaçıyor. Doğu güzergahında IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka yer alıyor.