Gündem Son dakika: FETÖ toplantısına büyük baskın! Polisten kaçmak isterken öldü...

Son dakika: FETÖ toplantısına büyük baskın! Polisten kaçmak isterken öldü...

10.05.2017 - 08:48 | Son Güncellenme:

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz'dan  sonra oluşturulduğu öğrenilen eğitim danışmanlığı yapılanmasına yönelik  operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında "Erzurum irşad imamı" olarak faaliyet gösterdiği  belirtilen Mustafa Hikmet Kayapalı, polisten kaçarken bir apartmanın 3'üncü  katından düşerek hayatını kaybetti.

Son dakika: FETÖ toplantısına büyük baskın Polisten kaçmak isterken öldü...

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün 15 Temmuz'dan sonra oluşturulan eğitim danışmanlığı yapılanması içinde yer aldığı belirlenen 26 kişiye yönelik uzun süren takip ve soruşturmanın ardından operasyon yaptı.

Haberin Devamı

Örgüt üyelerinin il merkezindeki bir apartmanda toplantı yaptığı bilgisine ulaşan ekipler, söz konusu adrese yönelik operasyonda toplantı halindeki 40 kişiyi gözaltına aldı.

Yakalananların, yapılanma içinde yer alan 26 kişiden 22'si ile ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen 18 kişi oldukları öğrenildi.

Örgütün yeni yapılanması içinde yer alan bu kişilerin, farklı illerden Balıkesir'e gelerek aktif olarak FETÖ adına bir süredir faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Toplantının yapıldığı adrese yönelik operasyonda, yapılanma içindeki 26 kişi arasında bulunan ve "Erzurum irşad imamı" olarak aranan Manisa nüfusuna kayıtlı Mustafa Hikmet Kayapalı (59), polisten kaçmaya çalışırken apartmanın 3'üncü katındaki balkon demirlerinin kopması sonucu düşerek yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Son dakika: FETÖ toplantısına büyük baskın Polisten kaçmak isterken öldü...


Mustafa Hikmet Kayapalı'nın cenazesi hastane morguna kaldırıldı.


Yazarlar