Dünya Son dakika... Irma Kasırgası'nın hızını sokakta test etti!

Son dakika... Irma Kasırgası'nın hızını sokakta test etti!

11.09.2017 - 08:29 | Son Güncellenme:

ABD Florida'nın üstünden geçen kasırgaya karşı aracından dışarı fırlayan meteorolojistin görüntüleri, kısa sürede internette fenomen oldu. Kasırganın seviyesi birinci kategoriye kadar düşse de havadan çekilen video kaydı Florida kıyılarının yaşadığı yıkımı gözler önüne serdi. Britsih Virgin Adaları'ndan gelen fotoğraflar ise şok etkisi yarattı. Hırsızlığı önlemek için sokağa çıkma yasağı işe yaramadı, polis sayıları bir düzineyi bulan yağmacıları Miami'de gözaltına aldı. Kasırganın Küba'daki bilançosu ise artıyor. Küba hükümeti faciada ülkelerindeki can kaybının 10 olduğunu açıkladı.

Son dakika... Irma Kasırgasının hızını sokakta test etti

ABD'nin güneyindeki Florida eyaletini vuran Irma Kasırgası'nın hızı adım adım düşüyor. Son olarak birinci kategoriye kadar inen kasırga kuzeye doğru ilerlerken, fırtınanın yıktığı yerlerden feci görüntüler geliyor.

Haberin Devamı

Flori'da Naples'te çekilen görüntüleri, ABC kanalı insansız hava aracı kullanarak elde etti. Görüntülerde, binaların yerle bir olduğu, caddelerin sular altında kaldığı ve Naples'in büyük hasar gördüğü yer alıyor.

Karayipler'deki British Virgin Adaları ise Irma'nın yerle bir ettiği noktalardan yalnızca biri. Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan fotoğraflarda, binalar ayakta kalsa da adanın neredeyse tümüyle enkaz haline döndüğü görülüyor.

Son dakika... Irma Kasırgasının hızını sokakta test etti

Fırtınaya meydan okudu

Irma'nın Florida kıyılarına ulaştığı dakikalarda en ilginç test, meteorolojist Juston Drake tarafından gerçekleştirildi.

Saddlebunch Keys'te aracından dışarı fırlayan Drake, elindeki rüzgar hız ölçerle Irma'ya karşı durmaya çalıştı. Şiddetli fırtınayla savrulan meteorolojist, zaman zaman yere düştü ve taktığı maske yüzünden çıktı.

Son dakika... Irma Kasırgasının hızını sokakta test etti

Drake'in görüntüleri kısa sürede internette fenomen oldu, rüzgarın estiği hız ise daha sonra paylaşıldı: 188 km.

Haberin Devamı

Yağmacılar yakalandı

Irma Kasırgası dört milyon insanı elektriksiz bıraktı, hırsızlığı önlemek için eyalet genelinde sokağa çıkma yasağı var. Ancak, buna rağmen yağma olayları görülüyor. NBC kanalı, Miami'de sayıları bir düzineyi bulan yağmacının polis tarafından gözaltına alındığını bildiriyor.

Son dakika... Irma Kasırgasının hızını sokakta test etti

Irma'dan önce Harvey Kasırgası'nın vurduğu ABD'de, iki fırtınanın verdiği zararın boyutu 290 milyar dolar olarak açıklandı.

Kasırgadan canlı yayın yapan televizyon muhabirleri ise, çok zor anlar yaşadı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, CNN, MNSBC ve ABC gibi haber kanallarının canlı yayınlarından fotoğrafları dünyaya servis etti. MNSBC'den Kerry Sanders'ın bir duvarın arkasına gizlenerek güçlükle konuştuğu görülüyor.

Ölü sayısı dört oldu

Evlerin çatılarını uçuran, ağaçları ve vinçleri deviren kasırga, hava trafiğini de durdurdu. Florida'da hafta sonu yaklaşık 9 bin uçuş iptal edildi. Halihazırda Miami'nin bir kısmı sular altında, kentteki uluslararası havalimanı da kapalı.

Haberin Devamı

Irma, tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası. Karayipler'deki adalarda 28 can kaybına yol açan Irma, ABD'de şimdiye kadar dört kişinin ölümüne neden oldu.

Kasırga nedeniyle ABD tarihinin en büyük tahliye operasyonu gerçekleşti, Florida eyaletinde yaşayan 6,5 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yazarlar