Gündem Son dakika... Reuters'tan yeni fotoğraflar! Ateş hattının dibinde...

Son dakika... Reuters'tan yeni fotoğraflar! Ateş hattının dibinde...

26.01.2018 - 08:36 | Son Güncellenme:

Uluslararası haber ajansı Reuters, Azez cephesinden sıcak fotoğrafları dünyaya geçti. Foto muhabiri Ümit Bektaş imzalı karelerin çekildiği nokta, YPG'li teröristlerin mevzilerine çok yakın bir konumda.  Zeytin Dalı harekâtıyla YPG'li teröristlerden kurtarılan Adamanlı köyüne dönüşler başladı. Evlerine dönen köylüler askeri doktorlar tarafından kontrolden geçirildi. Savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonrasında daha önce girilen iki köydeki YPG'liler tamamen temizlendi, bir köy teröristlerden kurtarıldı. Genelkurmay, bu sabah harekâtın ilk altı gününde 343 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. İngiliz The Times gazetesine konuşan ÖSO komutanı, hava şartlarının düzelmesiyle Tel Rıfat çevresinden yeni bir cephe açılacağını söyledi. Muhalifler ise, Rus ordusuna ait güçlerin Afrin'in doğusundaki Tel Rıfat'tan akşam saatlerinde Halep'e doğru çekildiğini bildiriyor. ABD'den peş peşe Afrin'e Zeytin Dalı harekâtını değerlendiren açıklamalar geliyor. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nauert, Washington'ın her zaman tercih ettiği YPG yerine doğrudan 'PKK' ifadesini kullandı.

Son dakika... Reuterstan yeni fotoğraflar Ateş hattının dibinde...

15.00 : Anadolu Ajansı: YPG'li teröristlerin Afrin'den ateşlediği bir roket Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde boş bir alana isabet etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Roketin Mustafa Kemal Mahallesi pazar yerinin yakınlarındaki boş araziye düşmesiyle çok sayıda polis, jandarma ve itfaiye aracı bölgeye sevk edildi.

Haberin Devamı

14.45 : Uluslararası haber ajansı Reuters, Azez cephesinden sıcak fotoğrafları dünyaya geçti. Foto muhabiri Ümit Bektaş imzalı karelerin çekildiği nokta, YPG'li teröristlerin mevzilerine çok yakın bir konumda.

13.40 : Kilis'te YPG'li teröristlerin roketli saldırısına uğrayan tarihi camide 336 yıl aradan sonra ilk kez cuma namazı kılınamadı. Bir vatandaş tarafından cuma namazı saatinde ezan okundu.

11.40 : Zeytin Dalı harekâtıyla YPG'li teröristlerden kurtarılan Adamanlı köyüne dönüşler başladı. Evlerine dönen köylüler askeri doktorlar tarafından kontrolden geçirildi. Anadolu Ajansı'nın görüntülediği köyde teröristlerin evlerde kurduğu mevziler ve duvarlara açtıkları delikler dikkat çekiyor. Köyün kurtarılmasında 30 YPG'linin öldürüldüğü bildiriliyor.

Son dakika... Reuterstan yeni fotoğraflar Ateş hattının dibinde...

10.55 : Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: "Bölgedeki sağlık çalışanları ve donanım zaten hazırdı. Sonradan bir takviye gerekti, bunu da hemen karşıladık. Uçak ambulansımız da bölgede."

Haberin Devamı

10.20 : İhlas Haber Ajansı: Kilis'te konuşlu fırtına obüs topları ile roketlerin sınırın güneyindeki YPG'nin terör mevzilerini bu sabah yeniden vurdu.

09.45 : İngiliz The Times gazetesine konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ahmed Osman, YPG'li teröristlerin cephe hattına çok sayıda mayın döşediğini ve bu nedenle yavaş ilerlendiğini söyledi.

Osman'ın verdiği bilgiye göre, hava şartlarının düzelmesiyle Tel Rıfat çevresinden yeni bir cephe açılacak.

Ahmed Osman, ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tümeni'nin komutanı. Sultan Murat Tümeni, Fırat Kalkanı harekâtında da yer almış, Cerablus, Mare ve El Bab'da Türk askerleriyle birlikte savaşmıştı.

09.00 : Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı harekâtının ilk altı gününde 343 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

08.00 : Türk savaş uçakları, Afrin'in Raco, Bülbül ilçeleri ile doğudaki terör hedeflerine hava saldırıları düzenledi.

07.55 : Daha önce girilen Kurna ve Abuden köyleri YPG'li teröristlerden tamamen temizlendi. Baliya köyü de ÖSO güçleri tarafından YPG'lilerden alındı. ÖSO kontrolüne geçen Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi Marin köyü ve Burseya Dağı drone ile görüntülendi.

Haberin Devamı

07.40 : Muhalifler, Rus ordusuna ait güçlerin Afrin'in doğusundaki Tel Rıfat'tan Halep'e doğru çekildiğini bildiriyor.

07.35 : İhlas Haber Ajansı, dün akşam saatlerinde Türk askeri ve YPG'liler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını aktarıyor.

Son dakika... Reuterstan yeni fotoğraflar Ateş hattının dibinde...

07.30 : ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında Afrin harekâtını değerlendirirken Washington'ın her zaman tercih ettiği YPG yerine doğrudan 'PKK' ifadesini kullandı.

07.25 : ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie, düzenlediği basın toplantısında "Türkiye’nin Münbiç’e girip girmeyeceğini bilmiyorum ancak bu izlediğimiz bir konu, gelecekle ilgili ve farazi bir konudur. Bu konuda şu anda yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.

07.20 : Washington'daki Türk-Amerikan ilişkileri panelinde konuşan Heritage Vakfı Dış Politika Direktörü Luke Coffey, "Türkiye'nin güvenlik endişeleri en başından itibaren ele alınmalıydı. Bence Trump yönetimi iş başına geldikten sonra bu yöndeki bir fırsatı kaçırdı" dedi.

Haberin Devamı

07.00 : Zeytin Dalı harekâtının yedinci gününde tüm gelişmeleri canlı blogla aktarıyor olacağız.