Gündem Son dakika haberi: Reuters duyurdu! Operasyon başladı..

Son dakika haberi: Reuters duyurdu! Operasyon başladı..

06.11.2016 - 13:51 | Son Güncellenme:

Reuters haber ajansının geçtiği son dakika bilgisine göre Suriye'nin Rakka kentini terör örgütü DEAŞ'tan geri alma operasyonu başladı. SDG sözcüsü Jihan şeyh Ahmet ise operasyonda 30 bin SDG mensubunun yeralacağını söyledi. ABD güçlerinin de havadan destek vereceği bildirildi.

Son dakika haberi: Reuters duyurdu Operasyon başladı..

Son Dakika Haberi: Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’deki kalesi konumunda olan Rakka’ya operasyonun başladığı açıklandı. Reuters haber ajansı terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Rakka’yı DEAŞ’tan geri alma operasyonunun başlatıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

SDG adına yapılan açıklamada, operasyonun, SDG'nin çatısı altında bulunan Kürt, Arap, Türkmen savaşçılar ile YPG ve YPJ'nin (Kadın Koruma Birlikleri) uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımı ile başladığı belirtildi.

Rakka Operasyonu için Rakka'nın kuzeyinde bulunan Eyn İsa kasabasına bağlı bir bölgede basın toplantısı düzenleyen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adına açıklamayı Cihan Ehemed yaptı.

Irak ve Suriye'deki Kürt televizyon ve haber sitelerinde yer alan habere göre, Ehemed, SDG Genel Komutanlığı olarak, dünyanın başına bela olan terörün temsilciğini yapan DEAŞ çetelerine karşı, sözde hilafetin merkezi olarak adlandırdıkları Rakka'ya karşı özgürleştirme hamlesi başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Özgürleştirme hamlesi 5 Kasım gecesi başlamıştır. Rakka'nın özgürleştirilmesi hamlesi esnasında güçlerimizin koordineli bir şekilde ilerlemesi için 'Fırat'ın Gazabı Eylem Odası' oluşturulmuştur. Bu vesileyle demokratik güçlere, bölge halklarına, Suriye halklarına ve özellikle Rakka halkına operasyonumuz başarıyı garantileyene kadar mücadele edeceğini ve terörün başkentinde çeteleri çembere alarak ardından düzenleyeceğimiz operasyonlarla özgürleştireceğimizi belirtiyoruz. Kobani, Gire Spi, Heseki, Hol, Şedade ve Minbic'de nasıl başardıysak Rakka'da da başaracağız."

SDG sözcüsü Jihan şeyh Ahmet ise operasyonda 30 bin SDG mensubunun yeralacağını söyledi. ABD güçlerinin de havadan destek vereceği bildirildi.