Dünya Son dakika haberi... Suriye 'düşürdük' dedi, İsrail yalanladı

Son dakika haberi... Suriye 'düşürdük' dedi, İsrail yalanladı

13.09.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Suriye ordusu, Salı gününün ilk saatlerinde bir İsrail savaş uçağı ile insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu. Açıklamaya göre, savaş uçağı İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin Suriye denetiminde olan son kısmı Kuneytira'da vuruldu. İsrail ordusu ise, Suriye topraklarında herhangi bir uçağının düşürülmediğini açıkladı.

Son dakika haberi... Suriye düşürdük dedi, İsrail yalanladı

Suriye ordusu, Salı günü bir İsrail savaş uçağı ile insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu. Resmi haber ajansı SANA, savaş uçağının gece saat 01.00'de sınırdaki Kuneytira semalarında düşürüldüğünü bildiriyor. Kuneytira, İsrail’in işgal ettiği Golan Tepeleri'nin Suriye denetiminde olan kısmı.

Haberin Devamı

SANA'nın verdiği bilgiye göre, insansız hava aracı da aynı bölgede yere indirildi.

İsrail, Şam'dan gelen duyurudan dakikalar sonra jet hızıyla açıklama yaptı ve haberi yalanladı. İsrail ordusu, Suriye topraklarında herhangi bir uçağının düşürülmediğini açıkladı. Ordu açıklamasında, savaş uçağına karadan havaya füzeyle iki saldırı olduğunu ancak füzelerin uçağı vuramadığı yer aldı.

İsrail ordusu, Suriye'de bayram ateşkesinin başladığı akşam Golan Tepeleri'nde Suriye rejimine ait bazı askeri hedefleri vurduğunu duyurmuştu.

Suriye ve İsrail, güneydeki Golan Tepeleri nedeniyle yakın tarihte birçok kez karşı karşıya geldi. Suriye, İsrail’in 1967 yılında işgal ettiği topraklarının bir kısmını 1973 yılında Mısır ile koordinasyon halinde başlattığı savaşla İsrail'den geri almayı başarmıştı. Kuneytira da geri alınan bölgelerden. BM, 1974 yılında İsrail ile Suriye arasında varılan ateşkes anlaşması üzerine bölgeye gözetleme amaçlı Barış Gücü birliği göndermişti. Tepelik bölge, zengin su kaynakları ile biliniyor.

Haberin Devamı

İsrail, iç savaşın başladığı Mart 2011'den bu yana Suriye'ye doğrudan müdahale etmedi ancak güneyde yaşanan çatışmalara angajman kurallarını gerekçe göstererek ateşle karşılık verdi.