Gündem İşte Cerablus'taki askeri harekata katılan birlikler

İşte Cerablus'taki askeri harekata katılan birlikler

24.08.2016 - 09:06 | Son Güncellenme:

Türkiye ve koalisyon güçleri Cerablus'a askeri harekât başlattı. Askeri kaynaklar operasyona katılan birlikleri açıkladı.

İşte Cerablustaki askeri harekata katılan birlikler

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Askeri harekatına, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) katılıyor. Şu ana kadar Hava Kuvvetleri tarafından 12 hedef tam isabetle vuruldu. Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarından açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve ABD'nin başını çektiği koalisyon hava kuvvetleri, Cerablus bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi için Suriye topraklarında operasyon yapıyor. Operasyonun adı Fırat Kalkanı.

Terörist örgüt IŞİD'in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan ilçeye gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler sızdı. Cerablus ayrıca hem Türk savaş uçakları tarafından bombalandı hem de 224 topçu atışıyla vuruldu. Öğle saatlerine doğru tanklar da sınırı geçerek Suriye topraklarına girdi. F-16'lar Cerablus'un yanı sıra Keklice bölgesindeki IŞİD hedeflerini de bombalıyor.

Haberin Devamı