Dünya Son dakika... Irak'ta çifte terör saldırısı! En az 50 can kaybı var

Son dakika... Irak'ta çifte terör saldırısı! En az 50 can kaybı var

14.09.2017 - 15:59 | Son Güncellenme:

Ülkenin güneyindeki Nasıriye'de bir restoran ve kontrol noktasını hedef alan saldırılarda ölü sayısı sürekli artıyor. Bir saldırgan restoranda kendini havaya uçurdu, diğerleri içeridekilere ateş açtı. En az 80 yaralının hastanelere taşındığı saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi.

Son dakika... Irakta çifte terör saldırısı En az 50 can kaybı var

Çalkantılı yılları geride bırakamayan Irak, bir kez daha intihar saldırılarıyla sarsıldı. Reuters haber ajansı, ülkenin güneyindeki Nasıriye'de gerçekleşen saldırılarda en az 50 can kaybı olduğunu son dakika olarak geçti.

Haberin Devamı

Kanlı saldırılar bir kontrol noktası ile bir lokanta hedef alındı. Otoyol kenarındaki restorana giren bir saldırgan üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi. Polis kaynakları, üç veya dört saldırganın da içerideki insanlara ateş açtığını bildiriyor.

Yaşamını yitiren 50 kurban arasında dört İran vatandaşı bulunuyor.

En az 80 yaralı hastanelere taşındı. Hastane kaynakları can kaybının artmasından endişe duyulduğunu aktarıyor.

Adım adım yenilgiye sürüklenen terör örgütü IŞİD, saldırıları üstlendi. Petrol sahalarıyla tanınan Nasıriye'nin bulunduğu Irak'ın güneyi, daha az terör saldırıları gerçekleşen bir alan olma özelliği taşıyor.

2014 yazında Irak'ta geniş bir coğrafyayı kontrolü altına alan terör örgütü, son bir yılda büyük toprak kaybetti. Halifelik ilan ettiği Musul kentini 9 Temmuz'da yitiren IŞİD, Telafer'den de birkaç günde temizlendi.

Haberin Devamı

IŞİD, son yıllarda Irak'ta onlarca terör saldırısı düzenledi ve saldırılarda patlayan bombalar yüzlerce insanın yaşamını yitirmesine yol açtı.