Gündem Son dakika! İstanbul'da "2B" operasyonu! İçlerinden biri...

Son dakika! İstanbul'da "2B" operasyonu! İçlerinden biri...

14.06.2018 - 11:25 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Arnavutköy'de yaklaşık 40 milyon lira değerindeki 2-B hazine arazisini sahte mahkeme kararıyla üzerilerine geçirip satmaya çalışan bir şebekeye yönelik operasyon düzelendi. Operasyonda içlerinde eski adliye çalışanı zabit katibi O.Y'nin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. O.Y ile birlikte A.C ve C.E emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Son dakika İstanbulda 2B operasyonu İçlerinden biri...

İstanbul Gaziosmanpaşa’da adli katip olarak görev yapan O.Y., Arnavutköy'de bulunan binlerce metrekarelik hazine arazisine sahte mahkeme kararı çıkardıktan sonra istifa etti. 40 milyon lira değerindeki 2-b arazisinin tapusunu çıkardığı sahte mahkeme kararıyla üzerine geçirmek için gittiği Noter'de, mahkeme kararının sahte olduğunu anlayan noter çalışanın ihbarıyla yakayı ele verdi. İki adamıyla birlikte yakalanıp gözaltına alınan zabıt katibinin vurgun planı gereği yurt dışına kaçmak için işinden de istifa ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri önceki gün 12 Haziran Salı günü, Gaziosmanpaşa Savcılığı'ndan gelen bir talimatla Gaziosmanpaşa'da gittiği bir Noter'de biri eski adliye çalışanı olmak üzere 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Noter çalışanlarınca savcılığa yapılan ihbarla gözaltına alınan şüphelilerden O.Y.’nin, Arnavutköy'de bulunan binlerce metrekarelik bir 2-b arazisini üzerine geçirmek için Noter'e sunduğu mahkeme kararının sahte olması gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.
Yanında bulunan C.E ve A.C. isimli şahıslarla, tapu devri için notere sunduğu sahte mahkeme kararıyla birlikte gözaltına alınıp emniyete götürülerek sorguya alınan O.Y.’nin adli katip olarak çalıştığı görevinden bir süre önce istifa ederek ayrıldığı, 40 milyon lira değerinde olan araziye müşteri bulduktan sonra, satış için üzerine alması gereken arazinin tapusunu sahte mahkeme kararıyla üzerine geçirirken kararın sahte olduğunu fark eden Noter çalışanın ihbarıyla yakayı ele verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

2-b arazisi olarak gözüken araziye 40 milyon liraya müşteri bulan ve vurgun sonrası yurt dışına kaçmak için planlar yaptığı ve bunun içinde görevinden istifa ettiği öğrenilen O.Y elindeki sahte mahkeme raporu ve C.E ve A.C. isimli iki adamıyla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube’de sorguya alındı.