Dünya İstanbul'dan ve dünyadan kanlı ay manzaraları

İstanbul'dan ve dünyadan kanlı ay manzaraları

31.01.2018 - 19:13 | Son Güncellenme:

İstanbul'da Kanlı Ay merakla izleniyor. Havanın kararmasıyla birlikte Kanlı Ay dün saat 18.34 sıralarında kendini gösterdi. Ay'ın oluşturduğu görsel şöleni gören vatandaşlar cep telefonlarına kaydetti. Ay'ın her zamankinden parlak daha büyük ve daha kırmızı görüleceği süper kanlı mavi Ay görüntüsü Türkiye'de de 18.34 sıralarında kısmen izlenebildi. Ayın parlak ve daha büyük olduğunu gören herkes görsel şölenin tadını çıkartmak için sokaklara çıktı. Telefonları eline alan vatandaşlar, havada oluşan görsel şöleni cep telefonlarına kaydetti.

İstanbuldan ve dünyadan kanlı ay manzaraları

Dün gece gökyüzünde görsel bir şölen yaşandı. Dünya, 1982 yılından bu yana böyle bir Ay tutulmasına şahitlik etmedi. 2037 yılına kadar da benzer bir gökyüzü olayı yaşanmayacak.

Merakla beklenen Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması dünyanın farklı bölgelerinde gözlemlenmeye başlandı. Gezegenimizin tek uydusunun yaşattığı görsel şölen ise objektifler tarafından kayıt altına alındı.

"Süper Kanlı Mavi Ay" TSİ 18.34'te Türkiye'den kısmen de olsa izlenebildi. Türkiye'den bakıldığında Dünya'nın gölgesi Ay'ın neredeyse yarısının üzerine düşmüş şekilde görüldü. Tutulmanın en iyi izleneceği yer ise ABD'nin Batı yakası ve Güneydoğu Asya ülkeleri olacak.

İstanbuldan ve dünyadan kanlı ay manzaraları

NASA CANLI YAYINLIYOR

NASA, 2018'in ilk Ay Tutulması olan 'Süper Mavi Kanlı Ay' tutulması olarak adlandırılan olayı canlı yayınladı.

Süper kırmızı ayın İstanbul semalarında oluşturduğu muhteşem görüntü ise havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile birlikte İstanbul Boğazı’na yansıyan yakamoz eşsiz görüntüler oluşturdu. Galata Kulesi'nden yansıyan görüntüsüyle vatandaşların ilgi odağı olan Ay gökyüzünde kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Başkentte Süper Kanlı Mavi Ay manzarası

Ankara’da Kanlı Ay merakla izleniyor. Havanın kararmasıyla birlikte Kanlı Ay saat 18.34 sıralarında kendini gösterdi. Merakla beklenen Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması dünyanın farklı bölgelerinde gözlemlenmeye başlandı. Ay tutulmasının yaşattığı görsel şölen ise Başkentte objektiflere yansıdı.

152 yıl sonra yeniden

Süper Kanlı Mavi Ay Eskişehir'de de güzel görüntülere sahne oldu.