Dünya Son dakika... Kabil'de üç patlama!

Son dakika... Kabil'de üç patlama!

09.05.2018 - 10:35 | Son Güncellenme:

Afganistan'ın başkenti Kabil'in iki  ayrı bölgesinde eş zamanlı düzenlenen intihar ve silahlı saldırılarda ilk  belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.

Son dakika... Kabilde üç patlama

Afganistan'ın başkenti Kabil'in 13. bölge ve 10. bölge polis merkezine eş zamanlı düzenlenen intihar ve silahlı saldırılarda, ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Veyis Bermek, düzenlediği basın toplantısında, iki saldırganın Kabil'in Daşti Barçi bölgesindeki 13. polis merkezine silahlı ve roketli saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırıda 2 polisin yaşamını yitirdiğini ifade eden Bermek, 2 polisin de yaralandığını söyledi.

Bermek, saldırganların yaklaşık bir buçuk saat süren çatışma sonucu etkisiz hale getirildiğini aktardı.

10. bölge polis merkezine saldırı

Ayrıca eş zamanlı olarak Kabil'in Şehri Nev bölgesindeki 10. bölge polis merkezine saldırı düzenlendiğini dile getiren Bermek, 5 saldırgandan birinin üzerine yerleştirdiği bombayı polis merkezinin girişinde patlattığını diğer saldırganların içeriye girerek rastgele ateş açmaya başladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Bermek, saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışmaların sürdüğünü ifade etti.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Vahid Mecruh, her iki saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin de yaralandığının altını çizdi.

Kabil'in 13. bölge polis merkezine düzenlenen saldırıyı terör örgütü DEAŞ ve 10. bölge polis merkezine gerçekleştirilen saldırıyı ise Taliban üstlendi.