Dünya Son dakika... Kazakistan'da dehşet! Yanan otobüste 52 kişi öldü

Son dakika... Kazakistan'da dehşet! Yanan otobüste 52 kişi öldü

18.01.2018 - 09:50 | Son Güncellenme:

Orta Asya ülkesinde bir otobüsün alev alması sonucu içindekiler feci şekilde can verdi, yalnızca beş kişi kurtuldu. Hayatını kaybedenlerin hepsi Özbekistan vatandaşı. Türkiye, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu aracılığıyla iki ülkeye birden başsağlığı diledi.

Son dakika... Kazakistanda dehşet Yanan otobüste 52 kişi öldü

Kazakistan'da bir otobüsün yanması sonucu 52 kişi yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanlığı, hareket halindeki aracın alev alması sonucu ortaya çıkan cehennemden yalnızca beş kişinin kurtulabildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Otobüs ülkenin kuzeybatısındaki Aktöbe'de yerel saatle 10.30'da yandı. Aktöbe Özbekistan sınırına hayli yakın bir konumda.

Ölenlerin tümünün Özbekistan vatandaşı olduğu bildiriliyor. Feci şekilde hayatını kaybedenler, Kazakistan'dan Rusya'ya çalışmaya giden göçmen Özbek işçiler.

Resmi açıklamaya göre, otobüste 55 yolcu ve iki şoför bulunuyordu. Kazakistan vatandaşı olan şoförlerin ikisi de, diğer 3 kişi gibi hafif yaralı halde araçtan kurtuldu.

Yangının sebebinin 'kısa devre' olabileceği bildiriliyor.

Türkiye'den başsağlığı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Kazakistan ve Özbekistan'a başsağlığı diliyorum" diye yazdı.

Haberin Devamı