Gündem TSK'dan son dakika Afrin açıklaması! Etkisiz hale getirilen terörist sayısı...

TSK'dan son dakika Afrin açıklaması! Etkisiz hale getirilen terörist sayısı...

03.02.2018 - 08:10 | Son Güncellenme:

TSK, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütüne ait 538 hedefin imha edildiği en az 899 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Afrin'e Zeytin Dalı harekâtında Türk jetleri öğle saatlerinde Raco'daki terör mevzilerini bombardımana tuttu. Reyhanlı ve Kilis'e roket saldırıları düzenleyen YPG'li teröristler, bugün Azez'i hedef aldı. Çarşıya isabet eden füze biri ağır dört kişinin yaralanmasına yol açtı. İnsansız hava aracının tespit ettiği terör yuvası, sınırdaki fırtına obüsü tarafından imha edildi.

TSKdan son dakika Afrin açıklaması Etkisiz hale getirilen terörist sayısı...

20.30 TSK : Harekâtın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından terör örgütüne ait 538 hedef imha edilmiştir. En az 899 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmiştir.

Haberin Devamı

20.05: Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta 5 askerin şehit olduğu belirtildi.

18.39: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Şeyh Horoz bölgesine düzenlenen hava harekatında teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.

17.41: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde bir tankın, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda isabet aldığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi: "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bugün Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde harekata katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet almıştır. Gelişmeler takip edilmektedir."

Haberin Devamı

17.02: Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) ATAK helikopterleri ve obüslerle ateş altına alındı.

16.34: Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, harekat sırasında bugün bir askerin, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarıyla girilen çatışmada, bir askerin ise Kilis hudut bölgesinde teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

14.15 : Afrin'e Zeytin Dalı harekâtında Türk jetleri öğle saatlerinde Raco'daki terör mevzilerini bombardımana tuttu.

14.00 : Reyhanlı ve Kilis'e roket saldırıları düzenleyen YPG'li teröristler, bugün Fırat Kalkanı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Azez'i hedef aldı. Çarşıya isabet eden füze biri ağır dört kişinin yaralanmasına yol açtı.

13.50 : YPG'li teröristlerin mevziler arasında geçiş için kullandığı tünellerin fotoğrafları yayınlandı.

Haberin Devamı

13.30 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Oradaki dağlar hamdolsun alınmaya başlandı. Şimdi Afrin'e doğru ilerliyoruz, az kaldı."

12.55 : Anadolu Ajansı: Türk ordu birlikleri, Racu Dağı çevresindeki terör hedeflerini ateş altına aldı. Fırtına obüsleri ve tankların bombaladığı alandan şiddetli patlamaların ardından dumanlar yükseliyor. Sınırın sıfır noktasındaki Kilis'in Hisar köyünden patlama sesleri net olarak duyuluyor, dumanlar görülüyor.

12.25 : Doğan Haber Ajansı: Teröristlerin karargâh olarak kullandıkları bir ev, insansız hava aracıyla tespit edildikten sonra fırtına obüsüyle ateş altına alındı. Tam isabetle vurulan ev, mühimmatların da patlamasıyla alev topuna döndü.

10.40 : YPG'den kurtarılan Haliliye köyünde teröristlerden kalan silahların görüntüsü yayınlandı. Bir binaya toplanan silahlar arasında roketler, Doçka, Bixi, antitank mayınları yer alıyor.

10.15 : TSK: Zeytin Dalı harekâtında öldürülen terörist sayısı 897. Bir gün içinde 74 terörist etkisiz hale getirildi, savaş uçakları 15 hedefi vurdu.

Haberin Devamı

09.30 : Ağrı'da sosyal medya paylaşımlarında terör propagandası yapan 21 kişi tutuklandı.

08.10 : Türk savaş uçakları, Raco ve Cinderes bölgesindeki terör mevzilerini bombaladı. Son 24 saatte Raco bölgesinde en az 13 YPG'li terörist öldürüldü, stratejik kasabanın kısa sürede tamamen kuşatılması bekleniyor.

08.00 : Afrin'in kuzeybatısındaki bir köy YPG'li teröristlerden alındı. Hatay Hassa'nın karşısında bulunan Bilal Köy, akşam saatlerinde kurtarıldı.

07.40 : Terör örgütü PKK'nın yandaşları, Almanya'da Türklere sopalarla saldırdı. Salzgitter-Lebenstedt kentinde gösteri yapan terör taraftarları, yoldan aracıyla geçen İbrahim Yıldız'ın aracını fark etti. Çocukların da bulunduğu aracı hedef alan PKK yandaşlarının saldırısı, görüntülendi.

TSKdan son dakika Afrin açıklaması Etkisiz hale getirilen terörist sayısı...

07.30 : Danimarka'daki Türk dernekleri, Zeytin Dalı harekâtına destek gösterisi düzenledi. Yaklaşık 300 kişi, başkent Kopenhag'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde toplandı.

Haberin Devamı

07.20 : Hafta içinde YPG'lilerin temizlendiği Bülbül kasabasında bir ÖSO askeri yavru köpekleri besliyor.

TSKdan son dakika Afrin açıklaması Etkisiz hale getirilen terörist sayısı...

07.15 : Menbic'in kuzeyindeki El Hosheriye köyünde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle YPG'liler arasında çatışma çıktı.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı harekâtının 15. günü. Gelişmeleri dakika dakika canlı blogla aktaracağız.