Dünya Son dakika: Şam'da peş peşe canlı bomba saldırısı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Son dakika: Şam'da peş peşe canlı bomba saldırısı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

15.03.2017 - 14:27 | Son Güncellenme:

Suriye'nin başkenti Şam'da önce Adalet Sarayı ardından bir restoranda gerçekleşen patlamalarda, en az 31 kişi öldü. İntihar saldırılarında can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Son dakika: Şamda peş peşe canlı bomba saldırısı Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Suriye'de iç savaş yedinci yılına bugün girdi ve başkent Şam Cumartesi gününden sonra bir kez daha bombalı saldırılara hedef oldu. Hamidiye semtindeki Adliye Sarayı'nı hedef alan canlı bomba saldırısında en az 31 kişi öldü.

Haberin Devamı

Adliye içinden geçilen fotoğraflarda, zeminin kanla kaplandığı görülüyor.

Uluslararası haber ajansları, binanın içinde gerçekleşen patlamada saldırganın bomba yüklü yelek giydiğini bildiriyor. Adliyenin kalabalık olduğu bir anda gerçekleşen saldırı sonucu çok sayıda kişi de yaralandı.

Dakikalar sonra ikinci canlı bomba kendini bir restoranda havaya uçurdu. Resmi medya, Rabva bölgesindeki restoranda da çok sayıda can kaybı olduğunu duyurdu.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı. Patlamaların gerçekleştiği noktaların arasında, dört kilometre mesafe var.

Şam'da hafta sonu gerçekleşen çifte patlamada kent savaş alanına dönmüş, en az 46 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırılarda ölenlerin çoğu, Şam'daki kutsal mekanları ziyaret için gelen Iraklı Şii hacılardı.

Haberin Devamı

Saldırıyı Şam’ın kurtuluşu Heyeti Örgütü (Tahrir-u Şam Heyeti) üstlenmişti. Bu örgüt, daha önce Nusra Cephesi adıyla bilinen Şam’ın Fethi Cephesi ile başka silahlı gruplarla birleşmesi sonucu kurulmuştu.

Yazarlar