Dünya Son dakika... Rusya'da AVM yangını felakete dönüştü! Çocukların fotoğrafları...

Son dakika... Rusya'da AVM yangını felakete dönüştü! Çocukların fotoğrafları...

26.03.2018 - 08:09 | Son Güncellenme:

Bir sinemanın da bulunduğu eğlence katından yükselen alevlerden kurtulmak isteyen bazı kişiler camlardan atladı. Yangın nedeniyle tavan çöktü, yüzlerce kurtarma ekibinin çabasına rağmen sinema katında kapana kısılanlar kurtarılamadı. Faciada yaşamını yitiren çocuklar ve diğer kurbanların hikayeleri de ortaya çıkmaya başladı. Rus basını yaşları 5 ila 13 arasında değişen çocukların fotoğraflarını yayınlıyor. Canlı canlı yananlar arasında öğretmen Tatiana Darsalia da var.

Son dakika... Rusyada AVM yangını felakete dönüştü Çocukların fotoğrafları...

Ülkenin doğusundaki Sibirya bölgesinin Kemerovo kentindeki bir alışveriş merkezinde çıkan yangında en az 64 kişi yaşamını yitirdi. Can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor. Zira bugün sabahtan bu yana ölü sayısı sürekli arttı.

Haberin Devamı

Yangının Winter Cherry isimli alışveriş merkezinin dördüncü katında başladığı kurbanların çoğunun bu sırada sinemada bulunduğu belirtiliyor.

650'den fazla kurtarma görevlisinin müdahale ettiği yangınla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bazı kişilerin alevlerden kaçmak için camlardan atladığı görülüyor.

Kömür sanayi ile bilinen Kemerovo kenti Moskova'nın 3,600 km doğusunda yer alıyor.

Yangın nerede başladı?

Yerel medyadaki haberlere göre, yangın AVM'nin bir sinemanın da bulunduğu eğlence katında başladı.

Kemerovo kentinin vali yardımcısı Vladimir Chernov, 13 kişinin cesedine sinema koridorlarında ulaşıldığını açıkladı.

Sinema salonlarının yer aldığı bölümdeki tavanın yangın nedeniyle tamamen çöktüğü bildiriliyor.

Haberin Devamı

Rus haber ajansı Tass, kurtarma ekiplerinin 100'ye yakın kişiyi tahliye etmeyi başardığını, 20 kişiyi ise içeriden sağ olarak çıkardığını duyurdu.

Görgü tanıkları, 2013 yılında yapımı tamamlanan AVM'nin içinde bir hayvanat bahçesi bulunduğunu da belirtiyor.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: BBC Türkçe

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakan'ı Medvedev'e taziye mesajı gönderdi. Yıldırım, "Rusya’nın Kemerovo kentindeki bir alışveriş merkezinde meydana gelen yangında çocuklar dâhil çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını büyük bir teessürle öğrendim.

Bu elim kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır ve metanet, şahsınızda dost Rus halkına ve Hükümetinize, Milletim, Hükümetim ve şahsım adına başsağlığı diliyorum." dedi.