Gündem Son dakika: Rus yapımı MANPADS ele geçirildi!

Son dakika: Rus yapımı MANPADS ele geçirildi!

31.01.2018 - 09:41 | Son Güncellenme:

Özgür Suriye Ordusu, Cinderes bölgesinde teröristlerden alınan Rus yapımı MANPADS’in videosunu yayımladı. Teröristlerin Kilis'e roket attığı Darmık Dağı, bugün saatlerce savaş uçakları tarafından vuruldu. Haber televizyonları tarafından canlı yayınla ekrana getirilen bombardıman sırasında, dağda yer alan PKK elebaşının posteri imha edildi. Zeytin Dalı harekâtında bu sabah Kilis'in batısında, sınırın hemen karşısında yer alan Pak Obası köyü YPG'li teröristlerden temizlendi. YPG'lilerden ele geçirilen silahların fotoğrafları ise, sosyal medyada paylaşıldı. TSK, 712 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Savaş uçakları Menbic çevresindeki YPG mevzilerini havaya uçurdu. Bombardımana tutulan yerler arasında Raco, Cinderes ve Bülbül bölgesi de var. Raco'da ilerleyen YPG konvoyu hedef alındı. YPG'li teröristler Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Afrin tarafından iki roket attı. 17 yaşında bir gencin yaşamını yitirdiği saldırıda roketlerden biri Gültepe Mahallesi'ndeki üç katlı bir evin bahçe duvarına isabet etti.

Son dakika: Rus yapımı MANPADS ele geçirildi

21.53: Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Suriye'nin Afrin bölgesinden PYD/PKK'lı teröristlerce atılan roket, Kırıkhan'ın Perişan Mahallesi'nde sınırın sıfır noktasındaki boş araziye düştü. Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Haberin Devamı

21.29: Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in kuzeydoğusundaki Eyn Batman Dağı'nın terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

19.58: Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki Darmık Dağı'nın çevresi akşam saatlerinde de havadan ve karadan ateş altına alındı.

18.30 : Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Semerkand Tugayı, Cinderes bölgesinde ele geçirdikleri Rus yapımı MANPADS’in videosunu yayımladı.

Taşınabilir hava savunma füzeleri (MANPAD) omuzdan ateşlenen, hedeften yayılan kızılötesi ve mor ötesi ışınlarla yönelen, pasif güdümlü hava savunma füze sistemine verilen isim. Bu sistem; helikopter, keşif uçakları, İHA’lara karşı kullanılıyor.

Haberin Devamı

17.45 : Teröristlerin Afrin'den Hatay'ın Reyhanlı ilçesine attığı ancak infilak etmeyen roket, bomba imha uzmanınca kontrollü patlatıldı.

16.00 : Gün boyunca savaş uçakları ve topçu birlikleri tarafından bombalanan Darmık Dağı'nda, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın posteri de havaya uçuruldu. Posterin bir insansız hava aracı tarafından vurulduğu bildiriliyor.

15.45 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, bugün sabah Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile de telefonda konuşmuştu.

15.20 : Anadolu Ajansı: Bülbül bölgesindeki Kurni dağlarının en yüksek zirvesi ele geçirildi. Kurni dağları, Afrin'e hakim bir konumda bulunuyor. Türkiye sınırına komşu Bülbül'ün doğusundaki köylerin ele geçirilmesiyle, terör örgütünün Afrin'in kuzeyine uzanan stratejik lojistik yolları kesilmiş oldu.

14.10 : Doğan Haber Ajansı, Darmık Dağı'na bombardıman öncesi insansız hava araçlarının bölgede uçtuğunu bildiriyor. Havadan tespit edilen YPG'li teröristlere ait beton kule ve mevziler savaş uçakları ve topçu birliklerinin taarruzuyla imha edildi.

13.00 : Türk jetlerinin bombardımana tuttuğu yerler arasında Azez'in karşısındaki Kefr Cenne ve Katme de var.

12.10 : ÖSO içindeki gruplardan Sultan Murat Tümeni, Pak Obası köyündeki savaşçılarının fotoğrafını yayımladı.

Haberin Devamı

Son dakika: Rus yapımı MANPADS ele geçirildi

11.55 : PKK'lıların Kilis'e roket attığı Darmık Dağı'nın bombalanma anları, televizyon kanallarında canlı olarak yayınlandı. Jetler dakikalardır Darmık Dağı'nı vuruyor, terör mevzilerinden defalarca duman yükseldi.

11.50 : Al Jazeera muhabiri Stefanie Dekker, Afrin'e gitmek üzere Türkiye sınırının Kilis tarafına gelen ÖSO'cuların fotoğrafını paylaştı.


11.40 : Türkiye-Suriye sınırında yer alan Pak Obası köyü, bu sabah YPG'lilerden alındı. Kilis'in batısında yer alan köyün teröristlerden temizlenmesiyle, harekâtta sekizinci cep açılmış oldu.

11.10 : ÖSO'nun ele geçirdiği PKK silahlarının fotoğrafları, sosyal medyada paylaşıldı.

Son dakika: Rus yapımı MANPADS ele geçirildi

10.40 : YPG'li teröristler Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Afrin tarafından iki roket attı. 17 yaşında bir gencin yaşamını yitirdiği saldırıda roketlerden biri Gültepe Mahallesi'ndeki üç katlı bir evin bahçe duvarına isabet etti.

10.00 : Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı'nın 12. gününde şimdiye kadar 712 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait 22 hedef imha edildi.

Haberin Devamı

09.15 : Savaş uçakları, Menbic'te YPG mevzilerini yerle bir etti. Afrin'in doğusunda yer alan Menbic'e teröristler Fırat Nehri'ni geçerek 2016 yazında yerleşti. ABD son yaptığı açıklamada askerlerini Menbic'ten çekmeyi planlamadığını duyurdu.

08.20 : Jetlerin hedefindeki bir diğer nokta, Bafelyun Dağı oldu. Burseya Dağı yakınlarındaki nokta, operasyonun yeni odak noktası.

08.00 : 20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı harekâtında bugüne kadar 91 kilometrekare teröristlerden temizlendi. Halihazırda yedi ayrı noktada terör hatları kırılmış durumda.

07.55 : Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Türk F-16'larının Rakka çevresinde uçtuğu görüldü.

07.30 : Şiddetli çatışmaların yaşandığı batı cephesinde Hane köyü YPG'li teröristlerden alındı. Köyün bir diğer ismi Zatin.

07.25 : Türk jetleri, Raco yakınlarında bir YPG konvoyunu vurdu. Cinderes ve Bülbül çevresindeki terör mevzileri de bombardımana tutuldu.

Haberin Devamı

07.20 : Dün YPG'li teröristlerden alınan Halil köyünden ilk fotoğraflar geldi. Köy, Hatay Kırıkhan'ın hemen karşısınde yer alıyor.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı harekâtının on ikinci gününde tüm gelişmeleri canlı blogla aktaracağız.