Gündem Son gün çilesi

Son gün çilesi

28.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Korkulan oldu, bayramın dördüncü ve son günü vatandaşlar tatil dönüşü otoyolları kilitledi. D-100 Karayolu’nu tercih edenler daha rahat evlerine ulaştı

Son gün çilesi

Kurban Bayramı ile birlikte 9 günlük bayram tatilinin son gününde İstanbul’a dönüş çilesi dün de devam etti. Anadolu’nun çeşitli illerinden ve Akdeniz, Ege gibi turistik bölgelerden İstanbul’a dönmeye çalışan vatandaşlar tıkanan trafikte zor anlar yaşarken saatlerce araçlarında kaldı.
- Bolu Dağı Tüneli geçişinde hız sınırının 70 kilometreye düşmesine bağlı olarak birikmeler yaşanırken, tünel çıkışından sonra trafik akıcı hale döndü.
- D-100 Karayolu ve Bolu Dağı TEM otoyolu Düzce kesimlerinde akıcı bir yoğunluk gözlenirken, zaman zaman kazalar ve araç arızaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Gerede gişelerinden TEM Otoyolu’nun İstanbul istikametine seyredenler de yoğunluğa neden oldu.
- TEM Arifiye-Sapanca kesiminde de akıcı yoğunluk oluşurken arızalanan araçlar emniyet şeritlerini doldurdu.
- D-100 Karayolu’nun Kocaeli geçişi İstanbul yönünde de kazalar ve araç arızaları nedeniyle trafikte aksamalara neden oldu. TEM Otoyolu’nun Bekirdere Rampası, Gültepe ve Hereke tünel girişleri ile Dilovası mevkisinde ulaşım zaman zaman durdu. Öğlen TEM’in İzmit geçişinde bunalan bir çok sürücü, araçlarını yol kenarlarına çekip kontak kapattı.
İskeleler doldu
- Bayramı Ağrı’da geçiren Erhan Öztürk, yaklaşık 26 saatte İzmit’e ulaştıklarını, normal trafikte yaklaşık 18 saatte geldiklerini belirterek “Çankırı’dan itibaren trafik tek şerit. Mecburen yol kenarında mola vermek zorunda kaldık. Akşama İstanbul’da olursak şanslıyız” dedi.
- Topçular Feribot İskelesi’nde de 25 Eylül Cuma günü akşam saatlerinde itibaren başlayan yoğunluk, artarak devam etti. Tatilcilerin kullandıkları araçlar nedeniyle, iskele alanı tamamen dolarken, uzun kuyruklar meydana geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ ise yoğunluğu dikkati alarak 12 olan feribot sayısını 18’e çıkardı. Ege Bölgesi’nde tatil yapanların dönüş yolunda tercih ettikleri Bandırma-İstanbul (Yenikapı-Bostancı) seferlerine talep artınca günde 3 olan sefer sayısı 13’e çıkarıldı.
- Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul’a geçmek isteyen tatilcilerin kullandığı güzergahlardan bir diğeri olan Çanakkale Boğazı’nda öğle saatlerinden itibaren araç kuyruğu oluştu. Çanakkale’de şehir içindeki cadde ve sokaklardaki araç kuyruğu da kilometrelerce uzadı. Kentin ana caddeleri ve bu caddelere bağlanan ara sokaklar araçlarla dolunca kentin trafiği kilitlendi. Kentte ilk kez bu kadar uzun araç kuyruğu ve trafik olduğu görüldü.
Kırıkkale kilit
- Anadolu’daki 43 ilin bağlantı noktasındaki Kırıkkale’de araç trafiği yoğunluğu görüldü. Özellikle Kırıkkale-Kayseri ve Ankara-Kırıkkale-Samsun karayolunda yoğunluk nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi.

Haberin Devamı

Otogarda bilindik manzara
Dönüş çilesinin en büyüğü Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda yaşandı. Otobüsler otogar girişinde uzun kuyruklar oluştururken, TEM Otogar bağlantı yolu istikametinde saatlerce bekleyen otobüslerin yolcuları, araçlardan inerek yollarına yaya devam etti. Bazı vatandaşlar, otoyolda bariyerlerden atlayarak karşıya geçmeye çalıştı. Kimi vatandaşların da ellerindeki valizlerle yürüdüğü gözlendi. Valizleriyle uzun süre yürümek zorunda kalan vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi.
Süleyman KAYA İstanbul DHA