Teknoloji Sony’den Sanal Gerçeklik Atılımı

Sony’den Sanal Gerçeklik Atılımı

08.06.2016 - 11:55 | Son Güncellenme:

PlayStation VR gözlüğü ile beraber sektöre adım atan Sony, şimdilerde sanal gerçeklik oyunları üzerinde çalışıyor…

Sony’den Sanal Gerçeklik Atılımı

Bildiğiniz üzere E3 2016 etkinliğine epey az kaldı. Her yıl fuar alanında konferans düzenleyen firmalardan biri olan Sony, en az Microsoft ve Ubisoft gibi diğer oyun firmaları kadar bu etkinliğe hazırlanıyor. Epey gündem konusu oluşturacak ürünlerin burada duyurulması beklenirken şirket heyecan verici yeni bir bilgi paylaştı. Resmi blog üzerinden açıklama yapan teknoloji devi, özellikle sanal gerçeklik konusuna ağırlık vereceği E3 2016 etkinliğinde tam 10 adet VR oyunu ile yerini alacağını açıkladı. Tabi duyurusu gerçekleşecek olan oyunlar bunlar ile sınırlı değil. Zira firmanın daha nice büyük oyunu PS4 için imza atacağı konferans esnasında duyurması bekleniyor.

Haberin Devamı
Oyunlar Oynanabilir Olarak Fuarda Yer Alacak

Açıklanan bilgilere göre Sony, etkinlik kapsamında hazırlayacağı alanda tam 10 adet sanal gerçeklik oyununu ziyaretçilere deneme şansı tanıyacak. Bu oyunlardan 100ft Robot Golf, Harmonix Music VR, EVE: Valkyrie ve Rhombus of Ruin en dikkat çekenler arasında yer alıyor. Bunların hepsi ve daha fazlasını denemek istiyorsanız E3’e katılmanız gerekecek.

Sanal Gerçeklik Sektörü Büyüyor

Yapılan açıklamalar sonrasında E3 2016 etkinliğinin sanal gerçeklik konusunda oldukça çetin geçeceğini söylemek mümkün. Zira fuarda PlayStation VR dışında HTC Vive ve Oculus Rift gibi sanal gerçeklik gözlükleri de yer alacak. Bir bakıma rekabetin kızıştığı bir dönem içerisine gireceğimizi de söyleyebiliriz.